De complete tuinplantenwijzer van uitgeverij Deltas

Ik hou wel van wat kleur in de tuin. Wij hebben in onze tuin aan de ene kant een border met bloemen, planten en catalpa’s een hekwerk met klimop. Aan de andere kant een schutting met een border met bloemen, planten en lei laurier. Naast een aantal vaste planten, kopen we ook elk jaar leuke bloemen voor in de tuin. Lekker fleurig met verschillende kleuren. Super handig is dan de complete tuinplantenwijzer van uitgeverij Deltas met wel 1.000 verschillende planten, hun kenmerken, verzorging en standplaats.

De complete tuinplantenwijzer

Ik ben niet iemand met super groene vingers en veel kennis van tuineieren, maar ik vind het wel leuk als onze tuin er groen en fleurig uitziet. Daar word je lekker vrolijk van. En daar komt deze handige tuinplantenwijzer bij van pas. Het boek is ingedeeld in verschillende hoofdstukken en dat maakt het lekker overzichtelijk. Het begint met een hoofdstuk over bomen en struiken. Daarna volgen hoofdstukken over rozen en klimplanten. Het volgende hoofdstuk gaat over bloeiende tuinplanten waarbij apart aandacht wordt besteed aan zomerbloeiers, vaste planten en bol- en knolplanten. Dan nog hoofdstuk over varens en grassen, maar ook kruiden, balkonplanten, kuipplanten en vijverplanten komen in aparte hoofdstuk aan bod. Dus hoe je tuin er ook uit ziet, maar ook als je een balkon hebt, dan komt dit boek goed van pas.

Blogsbyingrid De complete tuinplantenwijzer

Het is echt een handig boek. Bij elke bloem of plant staat erbij wat de standplaats is, hoe de plant groeit (in de hoogte of juist bossig, liggend of hangend). Ook staat de bloemkleur erbij vermeld en de bloeitijd.

Ik heb een aantal bloemen en planten opgezocht die wij in de tuin hebben staan. En al vast gekeken welke planten ik er graag bij zou willen hebben. Handig is dan dat je direct kunt kijken of jouw tuin de juiste grond en standplaats kan bieden en wanneer een plant mooi gaat bloeien.

Achterin het boek staat nog een handig register waar je alles in kunt opzoeken. En met meer dan 400 verschillende planten en bloemen staat dit boek boordevol informatie en doet dit boek zijn naam eer aan: de complete tuinplantenwijzer .

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden om met je tuin, vijver of balkon aan de slag te gaan? Dit leuke boek van uitgeverij Deltas kost € 24,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via Bookspot (ISBN: 9789044762785).

Geef een reactie