Lezen en leren: De wereldgeschiedenis in 100 dieren

Educatieve boeken blijven altijd leuk . De ene keer over het menselijk lichaam of het heelal, de andere keer over de natuur of over dieren. Deze keer over wereldgeschiedenis in 100 dieren. Dat klinkt al erg interessant. Een leuk, mooi en leerzaam boek voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar over de 100 dieren die de belangrijkste rol hebben gespeeld in onze wereldgeschiedenis.

De wereldgeschiedenis in 100 dieren

De titel en de mooie kaft en achterkant van het boek maakt al nieuwsgierig.

Duik in deze fantastische verzameling van 100 dieren die een grote invloed hebben gehad op de manier waarop wij kijken naar de wereld om ons heen kijken. Van de bijen die ons voedsel bestuiven tot de chimpansees met wie we ruim 98% van ons DNA delen en van de uitgestorven trekduif tot de ijsbeer, die gelukkig nog steeds bestaat: in dit boek ontdek je hoe mens en dier al hun hele bestaan verbonden zijn. De talloze dierenfeiten zullen dierenliefhebbers van jong tot oud inspireren, verbazen en verrukken. En iedereen aansporen om nog beter voor onze prachtige, wonderlijke, kwetsbare planeet te zorgen.

In zijn beroemde boek The History of the World in 100 Animals beschreef journalist en auteur Simon Barnes de 100 dieren die de belangrijkste rol hebben gespeeld in onze wereldgeschiedenis, en die hebben bepaald hoe wij naar de natuur om ons heen kijken. Nu heeft hij zijn verhalen over deze 100 dieren herschreven voor kinderen, en illustrator Frann Preston-Gannon maakte er 100 schitterende dierenplaten bij. 

Het boek is echt super mooi en helemaal in kleur. En in dit mooie, grote boek komen maar liefst 100 dieren aan bod. Het boek heeft een harde kaft en is groot (afmetingen : 313x252x18 mm). Het boek begint met een mooie inleiding. De inleiding gaat over het samenleven met dieren, dat sommige dieren ons hebben geholpen en andere dieren ons juist kwaad hebben gedaan. Maar ook andersom, dat sommige dieren door de mens niet meer bestaan. Het is een boek over leven en dood, maar zonder zwaarmoedig te worden. Het doel is om met dit boek te helpen om te begrijpen hoe we samen met alle andere dieren samenleven en hoe we onze wereld mooier kunnen maken.

De wereldgeschiedenis in 100 dieren

Het boek staat bomvol met leuke en interessante informatie. Er staan dieren in die de meeste (kinderen) wel kennen, maar ook dieren waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Wat dacht je van de dodo, de tseetseevlieg, de oogworm of de saola? Niet alleen een mooi boek, maar ook een super leerzaam boek. Een boek boordevol weetjes en feiten over verschillende soorten dieren.

De wereldgeschiedenis in 100 dieren

Het boek is erg leuk om te lezen. Het boek heeft ruim 100 pagina’s, is helemaal in kleur en bevat heel veel mooie illustraties.

Vanaf een jaar of acht kunnen kinderen dit boek zelf lezen en met jongere kinderen kun je het gezellig samen lezen. Want er zullen genoeg jonge kinderen zijn die dit boek met zijn mooie illustraties van al die verschillende dieren prachtig vinden. Wat ons betreft een aanrader om (samen) te lezen.

Waar te koop

Dit leerzame boek van uitgeverij Lemniscaat kost € 16,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bookspot ISBN: 9789047713883.

2 gedachten over “Lezen en leren: De wereldgeschiedenis in 100 dieren

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen en leren: DierenuitvindingenBlogsbyingrid

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen en leren: Kalm aan … en kijk om je heenBlogsbyingrid

Geef een reactie