Lezen en leren: Kalm aan … en kijk om je heen

In deze blog weer een mooi educatief boek: Kalm aan … en kijk om je heen – 40 natuurverwonderverhalen. Een interessant boek waarin je leert over wonderen die zich in de loop der tijd voltrekken in de natuur. Want sommige dingen ontstaan niet zomaar ineens, maar hebben tijd nodig. Een leuk, mooi en leerzaam boek voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar.

Kalm aan … en kijk om je heen – 40 natuurverwonderverhalen

Kalm aan ... en kijk om je heen

In dit boek wordt de tijd vertraagd, zodat je kunt meemaken hoe bijvoorbeeld een ster wordt geboren, maar ook hoe een fossiel zich vormt en hoe zandduinen door de woestijn reizen. De natuur is één groot wonder en dat wordt in dit boek opnieuw duidelijk. Met korte tekst en heel veel mooie tekeningen worden deze natuurwonderen beschreven en in beeld gebracht.

Lees ook: Lezen en leren: De wereldgeschiedenis in 100 dieren

In dit boek zie je hoe kattenogen opgloeien in het donker, hoe een tornado over het land raast, hoe een bliksemflits zand in glas kan veranderen en hoe de oceaan een lichtshow opvoert. Sommige wonderen kende je misschien al, andere zijn nieuw. Maar ze zijn allemaal even interessant en mooi om te zien.

Het boek is echt super mooi en helemaal in kleur. En in dit mooie, grote boek komen maar liefst 40 mooie verhalen aan bod. Het boek heeft een harde kaft en is groot (afmetingen : 298 x 244 x 20mm). De verhalen veranderen je blik op je omgeving, laten je beter kijken en je verwonderen over waar je normaal gesproken niet direct bij stilstaat.

Kalm aan

Eerder verscheen al het eerste deel Kalm aan – Rust in een drukke wereld 50 natuurverwonderverhalen. Deze boeken horen bij de categorie Lemniscaat Natuurlijk! Deze boeken laten je kijken, ontdekken en je verwonderen over de rijkdom van onze planeet. Van de kleinste minibeestjes die in tuinen rondscharrelen tot de allergrootste blauwe vinvis die door de oceanen zwemt. Deze boeken doen je beseffen dat we al dit moois moeten beschermen. 
Lemniscaat Natuurlijk! biedt boeken voor alle kinderen, maar vooral voor kinderen die graag in bomen klimmen, op blote voeten buiten rennen, in plassen springen, naar beestjes zoeken, met de vogels mee zingen, sneeuwvlokken proeven en sterren tellen.

Kalm aan … en kijk om je heen – 40 natuurverwonderverhalen

Het boek is erg leuk om te lezen. Het boek heeft 83 pagina’s, is helemaal in kleur en bevat heel veel mooie tekeningen.

Vanaf een jaar of acht kunnen kinderen dit boek prima zelf lezen en met jongere kinderen kun je het samen lezen. Want er zullen genoeg jonge kinderen zijn die dit boek met zijn mooie tekeningen prachtig vinden. Wat ons betreft een aanrader om (samen) te lezen.

Waar te koop

Dit leerzame boek van uitgeverij Lemniscaat kost € 19,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bookspot ISBN: 9789047713210.

Geef een reactie