Lezen en leren: Dierenuitvindingen

In deze blog weer een mooi educatief boek: Dierenuitvindingen. Een super interessant boek want hierin lees en leer je wat wij van de dieren leren. Want dieren inspireren mensen bij de ontwikkeling van producten en het oplossen van moeilijke vraagstukken. Een leuk, mooi en leerzaam boek voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar.

Dierenuitvindingen – Onze nieuwste technieken zijn afgekeken van dieren

De titel en de mooie kaft en achterkant van het boek maakt al nieuwsgierig:

Blogsbyingrid - Dierenuitvindingen

Wist je dat een van de snelste treinen ter wereld stiller en nóg sneller is geworden dankzij een ijsvogel? Dat termieten hebben geholpen bij het ontwerpen van huizen die koel blijven als het buiten warm is? En dat een octopus misschien wel het geheim kent voor een onzichtbaarheidsmantel?

In dit boek ontmoet je een aantal van de meest bijzondere dierenuitvinders die mensen inspireren bij de ontwikkeling van ongelofelijke producten en het oplossen van lastige raadsels. Na het lezen zul je nooit meer op dezelfde manier kijken naar vleermuizen, mestkevers, kwallen en allerlei andere dieren.

Lees ook: Lezen en leren: De wereldgeschiedenis in 100 dieren

Het boek is echt super mooi en helemaal in kleur. En in dit mooie, grote boek komen heel veel verschillende dieren aan bod. Het boek heeft een harde kaft en is groot (afmetingen : 28,3 x 24,1 x 1,3 cm). Het boek begint met een mooie inleiding door kikker. De inleiding gaat over hoeveel we kunnen leren van de dieren, van hun slimme bouwsels en handige manieren om zich voort te bewegen door bijvoorbeeld water en lucht.

Blogsbyingrid - Dierenuitvindingen

Het boek staat vol met leuke en interessante informatie. Het boek is helemaal in kleur en de pagina’s zijn helemaal gevuld met mooie en soms grappige illustraties en handige weetjes. De meeste dieren in dit boek zullen kinderen wel kennen. Maar weten ze ook welke handige trucjes deze dieren kunnen en wat we van ze kunnen leren?

Het boek is erg leuk om te lezen. Het boek heeft 75 pagina’s, is helemaal in kleur en bevat heel veel mooie illustraties.

Vanaf een jaar of acht kunnen kinderen dit boek prima zelf lezen en met jongere kinderen kun je het gezellig samen lezen. Want er zullen genoeg jonge kinderen zijn die dit boek met zijn vrolijke illustraties prachtig vinden. Wat ons betreft een aanrader om (samen) te lezen.

Waar te koop

Dit leerzame boek van uitgeverij Lemniscaat kost € 15,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bookspot ISBN: 9789047713586.

Geef een reactie