Lezen: Domperdorp: Gevaar op een steenworp

Dit keer weer een leuk leesboek voor kinderen die fan zijn van graphic novels als Niek de Groot, Kapitein Onderbroek of Flip Fiasco. Uitgeverij De Fontein heeft een nieuwe serie voor kinderen vanaf 10 jaar: Domperdorp. Een leesboek, maar dan wel in stripvorm. Lees je mee?

Domperdorp: Gevaar op een steenworp

Gevaar op steenworp is het eerste deel van de nieuwe serie Domperdorp. Het boek valt onder de categorie graphic novels. Toch vind ik het anders dan andere graphic novels omdat dit meer in stripvorm is.

Domperdorp 1 - Gevaar op een steenworp!

Gevaar op steenworp gaat over Bregje Zwerver. Ze woont al haar hele leven in Domperdorp. Ze houdt van avontuur, maar haar vader is altijd bezorgd, overbezorgd. Bregje mag nooit wat van hem. Als hij op een dag de stad uit is voor werk, besluit ze stiekem haar woonplaats te verkennen. Op een dag piept Bregje er tussenuit en maakt ze kennis met Evert de Eekhoorn, Smullie Siem en de andere dorpsbewoners. Algauw blijken de meesten van hen zo gek als een deur. Ze valt van de ene verbazing in de andere. Sommige bewoners zijn gewoon raar, andere bewoners zijn volkomen geschift. Na een serie mysterieuze explosies en het opblazen van het gemeentehuis keren de bewoners zich zelfs tegen Evert de Eekhoorn. Ze zien Evert als de dader. Daar begint een knotsgek avontuur voor Bregje en Evert. Kan Bregje zijn onschuld bewijzen?

Persoonlijk hou ik niet zo van dit soort boeken. Maar graphic novels zijn helemaal van deze tijd en sommige kinderen zijn er echt fan van. Je merkt dat het boek geschikt is voor iets oudere kinderen (vanaf 10 jaar) want het boek heeft ruim 280 pagina’s. Ook merk je het aan het taalgebruik. Doordat het boek in stripvorm is, helemaal in kleur is en een vlotte schrijfstijl heeft, leest het boek makkelijk en snel weg. Dat maakt het lezen extra leuk.

Lees ook: Lezen: Evi en eenhoorn 4 – Evi maakt het bont

Waar te koop

Ook benieuwd naar dit boek? Dit boek van uitgeverij de Fontein kost € 15,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via bookspot. ISBN: 9789026157325


Geef een reactie