Lezen: Kapitein onderbroek

9200000107730224

 

Kapitein onderbroek. Wie kent hem niet? Misschien ken jij (of je kinderen) hem van de boeken, de film of de serie op Netflix? Nu is er een nieuw boek van kapitein onderbroek verschenen: Kapitein onderbroek en het penibele plan van professor Poepiebroek. Een vrolijke graphicnovel helemaal in kleur van uitgeverij De Fontein.

Kapitein onderbroek

Voor als je kapitein onderbroek nog niet kent, even een introductie. Het begon met de avonturen van kapitein onderbroek. De vrienden Sjors en Harold zitten op de Toon Hermans basisschool en halen allerlei kattenkwaad uit. In dit eerste deel gaat het over de rugbywedstrijd tussen de Hermans Halvegaren en de Stronkdorp Stinkerds. Sjors en Harold laten alles in het honderd lopen. De directeur (meneer Krupp) heeft alles opgenomen en chanteert de twee jongens hiermee. Maar met een bijzondere ring weten de jongens de directeur te hypnotiseren en hem te veranderen in Kapitein Onderbroek, de superheld uit de strip die Sjors en Harold tekenen.

De boeken van kapitein onderbroek zijn humoristisch en vlot geschreven verhaal met op elke pagina illustraties. Zo is het ook leuk voor kinderen die nog wat moeite hebben met lezen.

En misschien ken je kapitein onderbroek ook wel van de film of de serie op Netflix?

Kapitein onderbroek en het penibele plan van professor Poepiebroek

Kapitein Onderbroek en het penibele plan van professor Poepiebroek is al weer het vierde deel in deze super grappige serie. In deze zogenaamde graphicnovel weer veel illustraties. En het leuke van dit boek is, dat het volledig in kleur is.

In dit boek lijden Sjors en Harold aan O.S.S.S., het Ongelooflijk Saaie School Syndroom. Ze vervelen zich dood en besluiten de school wat op te vrolijken. Op zich niks mis mee en een leuk idee. Totdat professor Poepiebroek komt lesgeven. Hij is uitvinder en de slimste mens van Nieuw Zwitserland, waar iedereen een gekke naam heeft en dus niemand dat raar vindt. Maar wanneer de jongens blijven lachen om zijn naam, wordt professor Poepiebroek echt boos. En dan is het tijd voor kapitein onderbroek!

Het boek heeft ongeveer 160 pagina’s en is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar. Anne en Emma kijken wel eens naar de serie van kapitein onderbroek op Netflix. Ze vonden het ook erg leuk dat een boek van is. Voor Emma is het boek nog wat moeilijk maar met de illustraties en een beetje hulp kan zij het ook prima lezen!

Waar te koop?

Dit leuke boek van uitgeverij De Fontein kost € 15 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Boekenwereld.com of bol.com. ISBN: 9789026148149

Dit is een gesponsorde post en bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

 

 

15 gedachten over “Lezen: Kapitein onderbroek

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen: De avonturen van Max Kruimel – Crimineel CoolBlogsbyingrid

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen: Flip FiascoBlogsbyingrid

  3. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen: Evi en eenhoornBlogsbyingrid

  4. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen: Evi en eenhoorn 2 – Op rolletjesBlogsbyingrid

  5. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen: Evi en eenhoorn 4 – Evi maakt het bontBlogsbyingrid

  6. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen: Scheurbuik Stormsz – De staf van de farao’sBlogsbyingrid

  7. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen: Domperdorp: Gevaar op een steenworpBlogsbyingrid

Geef een reactie