De hulp – De nieuwste psychologische thriller van Freida McFadden

Thrillers. Ik hou er van en lees ze graag in een ruk uit. En ’s zomers lees ik het meest. Lekker in de tuin of mee op vakantie. Dit keer een boek van een voor mij nog onbekende auteur: Freida McFadden. Een psychologische thriller. Ik was heel benieuwd. En ik heb genoten en las het boek in één weekend uit.

De hulp – De nieuwste psychologische thriller van Freida McFadden

De kaft van het boek licht al een tipje van de sluier op:

‘Welkom bij de familie,’ zegt Nina Winchester terwijl ik haar elegante, verzorgde hand schud. Ik glimlach beleefd en kijk de marmeren gang rond. Hier werken is mijn laatste kans om opnieuw te beginnen.

Elke dag maak ik het prachtige huis van de Winchesters van top tot teen schoon. Ik haal hun dochter op van school. En ik kook een heerlijke maaltijd voor het hele gezin voordat ik alleen ga eten in mijn kleine kamer op de bovenste verdieping. Ik probeer te negeren hoe Nina er een zooitje van maakt, alleen maar om te zien hoe ik het opruim. Hoe ze vreemde leugens vertelt over haar eigen dochter. En hoe haar man Andrew elke dag meer gebroken lijkt. Maar als ik in Andrews knappe bruine ogen kijk, zo vol pijn, is het moeilijk voor te stellen hoe het zou zijn om Nina’s leven te leiden. De inloopkast, de luxe auto, de perfecte echtgenoot. Ik pas een van Nina’s smetteloze witte jurken maar één keer. Gewoon om te zien hoe het is. Maar ze komt er al snel achter… en tegen de tijd dat ik besef dat mijn slaapkamerdeur op zolder alleen van buitenaf op slot kan, is het veel te laat. Maar ik stel mezelf gerust: de Winchesters weten niet wie ik werkelijk ben. Ze weten niet waartoe ik in staat ben…

De hulp – De nieuwste psychologische thriller van Freida McFadden

Het boek is een echte thriller en heeft ruim 300 pagina’s. De hulp start met een spannende proloog. Daarna gaan we in het eerste deel drie maanden terug in de tijd. We maken kennis met Millie. Ze heeft in de gevangenis gezeten. Nu ze vrij is, wil ze haar leven weer op orde brengen en zoekt ze een baan. Want ze kan niet eeuwig blijven wonen in haar auto. Maar een baan vinden is moeilijk met een strafblad. Ze solliciteert als hulp bij Nina en Andrew Winchester. Ze wordt aangenomen en trekt in bij de familie. Ze maakt schoon, zorgt voor dochter Cecelia en kookt voor de familie. Naast Millie werkt ook tuinman Enzo voor de familie. Maar Nina en Andrew zijn niet zo aardig als ze zich voordoen en Millie ontdekt dat de geheimen van de Winchesters veel gevaarlijker zijn dan de hare. Vervolgens lees je verder in deel twee, waar het verhaal vanuit een heel ander oogpunt beschreven wordt. In dit deel staat Nina centraal.  Vervolgens wisselen in het derde deel de personages van Millie en Nina elkaar af en nadert de ijzersterke ontknoping. Het boek eindigt met de epiloog. Betekent de epiloog een vervolg? Dat lijkt er wel op! De hulp was mijn eerste kennismaking met auteur Freida McFadden en dat was geweldig!

Het is een verhaal waar ik helemaal in opging. Het is met recht een psychologische thriller en hij is ijzersterk. Je leert de personages kennen, maar later ontdek je hun duistere geheimen. Niemand is wie je denkt dat hij is. En daarom blijf je lezen! De korte hoofdstukken helpen je snel door te lezen en de duistere kanten van de personages maken dat je er meer van wil weten. En het boek blijft spannend en is niet voorspelbaar. Ik heb genoten van dit boek en het is wat mij betreft dan ook een echte aanrader!

Waar te koop?

,Ook enthousiast geworden? Dit spannende boek van Freida McFadden kost € 19,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via Bookspot (ISBN: 9789032520335).

Geef een reactie