De keuzes die je maakt deel 2: Studie

keuzes makenIn je leven maak je een heleboel keuzes. En veel van die keuzes hebben invloed op hoe je leven er later uit ziet. Je kon in de keuzes die je maakt deel 1 al lezen over mijn keuzes op de (middelbare) school. In deze blog het vervolg. De keuzes die ik maakte tijdens mijn studie en carrière.

Studie

Op kamers

Zoals je al kon lezen, ging ik studeren in Tilburg. Vanaf Roermond, waar wij toen woonden, is dat een uurtje met de trein en ik zou lekker elke dag op en neer gaan. Kon ik mooi thuis blijven wonen.

ZAANDAM, NETHERLANDS - JULY 9, 2017: Nederlandse Spoorwegen (NS) train in Zaandam. NS is the principal Dutch public railway company, operating 4,800 domestic trains daily.Dat ging toch anders. Tijdens de introductieweek logeerde ik bij een vriendin die op kamers woonde in Tilburg. Ik realiseerde me dat de reistijd van een uurtje toch wel echt iets langer was. Eerst moest ik van huis naar het station, dan met de trein naar Tilburg en dan nog op de universiteit zien te komen. De aansluiting was niet perfect. In het gunstigste geval was je toch ruim 1,5 uur kwijt. En dat twee keer per dag, in een drukke trein. Die tijd kon je ook anders benutten. Dus besloot ik nog in de introductie week toch op kamers te gaan. Voor mijn ouders natuurlijk even schrikken. Daar hadden ze niet op gerekend en zeker niet zo plotseling. Maar uiteraard steunden ze me. Ik had het geluk al snel een kamer te vinden en zo zat ik al aan het begin van het studiejaar op kamers.

Studierichting kiezen

Ik had gekozen voor de studie bedrijfseconomie. Dat was in het begin een redelijk algemene studie en later kon je verschillende afstudeerrichtingen kiezen. Omdat ik cijfers en boekhouden het leukst bleef vinden, koos ik voor de afstudeerrichting accountancy. Een tijdje volgde ik daarnaast ook de vakken van de afstudeerrichting controlling, maar dat bleek toch lastig te combineren. Je kon niet alle (verplichte) hoor- en werkcolleges volgen, dus besloot ik me volledig op accountancy te richten.

Mijn studententijd

Group of happy friends cheering with champagne at hostel party - Young people having fun at trendy holiday fest dancing together - Youth trends and celebrating concept - Focus on right girl faceOp mijn studententijd kijk ik met veel plezier terug. Ik was best een serieuze student en was veel met mijn studie bezig. Maar daarnaast was er voldoende tijd voor het studentenleven. Donderdagavond was een vaste stapavond en daarnaast werd er veel samen gekookt, gegeten, geshopt, gefeest en gestapt. In het weekend was ik in Roermond bij mijn ouders. Ik had een bijbaantje bij Ladysting in Roermond om mijn studie en studentenleven te kunnen bekostigen.

Ik leerde ook Joa kennen (inmiddels zijn we ruim 20 jaar samen en hebben twee meiden). Ik verhuisde in het laatste jaar van mijn studie van mijn studentenhuis naar een kamer in het studentenhuis waar Joa woonde. Daar was ik toch al veel en daar was het veel gezelliger. Het laatste half jaar van mijn studie zegde ik mijn kamer op. Ik ging stage lopen bij een woningcorporatie in Roermond en woonde weer bij mijn ouders. Als ik in Tilburg moest zijn, sliep ik bij Joa.

Mijn studie en studententijd waren geweldig. Ik zou iedereen aanraden op kamers te gaan. Je leert er zo veel van. Je moet voor jezelf zorgen. Zelf je kamer schoonmaken, de was doen, koken. Maar ook omgaan en rekening houden met je huisgenoten. Met de een kun je beter dan met de ander. Daarnaast is het ook gewoon super leuk. Samen koken en samen eten. Maar ook samen hele dagen en avonden spelletjes doen. Kolonisten van Catan was onze favoriet en dat spelen we nu met onze dochters. Hoe leuk is dat! En natuurlijk samen stappen, ervaringen opdoen en herinneringen maken. Een tijd die ik niet had willen missen.

Na mijn afstuderen volgde mijn eerst baan en later meer banen. Dus ook weer veel keuzemomenten, maar die lees je binnenkort in deel 3 van “de keuzes die je maakt”.

handtekening png

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400

 

2 gedachten over “De keuzes die je maakt deel 2: Studie

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   De keuzes die je maakt deel 1: School en vervolgopleidingBlogsbyingrid

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   De keuzes die je maakt deel 3: CarrièreBlogsbyingrid

Geef een reactie