De meestervervalser

De meestervervalser. Dat klinkt als een spannend boek. En dat is het ook. Een spannend boek over Bilal, Sterre en de crimineel Gekke Gerrit. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar.

De meestervervalser

De hoofdpersonen in de meestervervalser zijn Bilal en Sterre. Bij Bilal thuis zijn ze arm:

Mijn schoenen zijn stuk dus ik ga niet naar school. ‘Ze hoeven niet te zien dat je schoenen stuk zijn,’ heeft mama gezegd. ‘Niemand hoeft te weten dat ik het geld niet heb.’

Maar dan ontmoet hij Sterre, een rijk meisje met een moeder die directeur is van een museum. Zij moedigt hem aan om mee te doen aan een tekenwedstrijd. Maar Bilal kan niet zomaar goed tekenen, hij kan heel goed tekenen en zelfs perfect kunstwerken namaken. En dat valt ook de crimineel Gekke Gerrit op. Bilal wordt gedwongen om beroemde schilderijen te vervalsen. En dan begint een spannend avontuur.

Het verhaal is spannend. Je leeft helemaal mee en voelt de spanning van een jonge jongen. Maar ook zijn geweten gaat opspelen. Het boek heeft ongeveer 150 pagina’s en lekker korte hoofdstukken. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar.

Waar te koop

Dit indrukwekkende boek van uitgeverij Ploegsma kost € 15,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bookspot.com. ISBN: 9789021683737.

Geef een reactie