Ik leer lezen met Zwijsen 

Het is de laatste tijd veel in het nieuws: kinderen moeten beter leren lezen, want lezen is een belangrijke basisvaardigheid. Maar soms is het lastig. Welke boeken vinden kinderen leuk en interessant. Wat past bij hun leeftijd, leesniveau en belevingswereld? Daarom is de nieuwe serie Ik leer lezen met Zwijsen ontwikkeld. Voor deze serie hebben uitgeverij Zwijsen en WPG Kindermedia de handen ineengeslagen.

Ik leer lezen met Zwijsen 

Ik leer lezen met Zwijsen is een nieuwe serie. Leren lezen wordt nog leuker met deze boeken voor beginnende lezers. Bekende schrijvers als Paul van Loon, Yorick Goldewijk, Bette Westera, Pim Lammers en Vivian den Hollander schreven herkenbare, mooie en toegankelijke verhalen. Met de kennis van de leesexpert zijn kinderboekenschrijvers gevraagd nieuwe, spannende, grappige en vooral leuke kinderboeken te schrijven. Zo worden plezier in lezen en goed technisch leren lezen gecombineerd. Bekende illustratoren hebben hierbij sprankelende tekeningen gemaakt. Op 17 februari zijn 18 titels van de serie Ik leer lezen met Zwijsen tegelijkertijd verschenen.

Ik leer lezen met Zwijsen – voor iedereen een passend boek

De boeken uit de serie Ik leer lezen met Zwijsen zijn voor iedereen leuk en toegankelijk. Voor alle kinderen is er een geschikt boek: voor de lettervreters waarbij de leesontwikkeling als een speer verloopt en voor de letterpuzzelaars voor wie het lezen net wat moeizamer verloopt.

Het pakket bestaat uit een basisassortiment van 18 titels, variërend van boeken voor de echte starters met alleen woordjes en op de niveaus AVI start en AVI M3 en boeken voor kinderen met al iets meer leeservaring op de niveaus AVI E3, AVI M4 en AVI E4. De boeken zijn bedoeld voor alle kinderen die leren lezen. Een heb je de basis van het lezen gelegd, dan gaat er daarna een wereld van boeken (en kennis) voor iedereen open.

Meer over AVI niveaus lees je in de blog: Wanneer kan een kind films met ondertiteling kijken (en begrijpen)?

Ik leer lezen met Zwijsen – Helden van de dansklas

Een van de titels uit de Ik leer lezen met Zwijsen serie is Helden van de dansklas. Helden van de dansklas is een vrolijk dansverhaal, met Lila en Boet in de hoofdrol. De dansklas van Lila en Boet treedt op. Lila wil heel graag dat er veel mensen komen kijken naar hun optreden. Hoe trekken ze de aandacht? Met een berichtje in de krant? Maar de krant wil er geen aandacht aan besteden, omdat ze maar met zijn vijven zijn. Maar dan bedenkt Lila een plan. Met een leeuw erbij lukt het vast. Zullen ze op tv komen? Helden van de dansklas is een leuk en spannend boek voor kinderen op AVI E4 niveau.

Waar te koop?

Je kunt natuurlijk de hele serie aanschaffen. Of je kiest een boek dat bij (het leesniveau van) je kind past. Je vindt alle boeken uit de serie Ik leer lezen met Zwijsen in de boekhandel of online, bijvoorbeeld bij bookspot. Hieronder zie je nog eens alle titels.

Geef een reactie