Je eigen suikerspinmachine. Leuk voor een kinderfeestje!

Blogsbyingrid Suikerspinmachine

Onze meiden houden wel van een lekkere suikerspin. En op de kermis of tijdens festiviteiten krijgen ze er dan ook vaak een van de suikerspinkraam. Maar hoe leuk (en lekker) is het als je thuis je eigen suikerspin kunt maken? Bijvoorbeeld tijdens een kinderfeestje.

Een suikerspinmachine voor thuis

Je kent ze wel. De suikerspin en popcorn kraam op de kermis. Een suikerspinmachine voor thuis is natuurlijk niet zo groot als die op de kermis. De suikerspinnen die je ermee maakt zijn dan ook wat kleiner. Maar niet minder lekker! Tijd om een suikerspinmachine voor thuis te testen. De meiden konden niet wachten.

Naast de suikerspinmachine zelf heb je natuurlijk ook gekleurde suiker nodig. Wij hadden drie kleuren: roze, groen en geel. Ook heb je natuurlijk suikerspin stokjes nodig. De suikerspinmachine werkt heel makkelijk. Je zet de machine eenvoudig in elkaar. Eerst moet de machine even opwarmen, want de suiker moet goed kunnen smelten. En toen konden we suikerspinnen gaan maken. Met de handige lepel die bij de suikerspinmachine zit, kun je precies genoeg suiker afmeten voor in de suikerspinmachine. Met kinderen wel even opletten dat de suikerspinmachine warm wordt en dat ze voorzichtig zijn. Als de suiker goed warm is, ontstaan er draadjes van suiker en kan de suikerspin gemaakt worden met een stokje. De meiden vonden het super leuk om te doen.

En als je dan een lekker suikerspin bolletje gemaakt is, dan mag je je zelfgemaakte suikerspin lekker opeten. En zelfgemaakt smaakt natuurlijk altijd het beste.

Ik maakte de eerste keer de suikerspinnen samen met de meiden. Ik vind het altijd fijn om een nieuw apparaat even goed te testen en uit te vinden hoe het werkt. Maar zo’n suikerspinmachine is natuurlijk ook erg leuk voor een kinderfeestje of een buurtfeest. Maar wel onder toezicht van een ouder. Want de suikerspinmachine draait in het midden rond en wordt echt warm. Daar moet niemand met de vingers tussen of aan komen. Daarom stond Emma ook op een krukje. Zodat ze er goed bij kon en zelf haar suikerspin kon maken. Zou jij een suikerspin machine kopen?

Is een suikerspin erg ongezond?

Tegenwoordig wordt er vaak gevraagd om gezond te trakteren en willen we graag het goede (gezonde) voorbeeld geven. Een suikerspin heeft zijn naam niet mee. Want suiker dat is ongezond. Maar hoe ongezond is een suikerspin eigenlijk? En hoeveel calorieën zitten er in een suikerspin? Wat zoeken op google levert de volgende informatie op:

In een suikerspin van normale grootte zit slechts10 à 20 gram suiker.  In een glas (200ml) gewone cola zit bijna 20 gram suiker. In een stroopwafel zit bijna 15 gram suiker. Een roomboter cupcake naturel (zonder versiering) bevat ongeveer 10 gram suiker. Als we dit vergelijken dan valt een suikerspin best mee. In een suikerspin van normale grootte zitten ongeveer 110 kcal. Wat ons betreft een prima idee, die suikerspin!

Geef een reactie