Fotograferen met je smartphone

Fotograferen. Ik vind het geweldig om te doen. Foto’s maken van de kinderen, op vakantie, tijdens een wandeling in de natuur of een stedentrip. En tegenwoordig heb je helemaal geen camera meer nodig, want foto’s maak je gewoon met je mobiel. Dit interessante boek van uitgerij Deltas laat je zien hoe nog mooiere en betere foto’s maakt met je smartphone.

Fotograferen met je smartphone

Leer betere foto’s maken met je iPhone of Android-toestel

Met je smartphone op zak heb je altijd ene camera bij je. En met dit boek leer je de mooiste foto’s maken met je smartphone, of het nu een iPhone of Android-toestel is. Maak kennis met de basisregels van fotografie zoals scherptediepte, belichting en kadrering en leer hoe je optimaal gebruik kan maken van de voordelen maar ook de beperkingen van je smartphonecamera. Ontdek dankzij de vele tips en technieken hoe je zonder peperdure camera de meest creatieve shots maakt en hoe je je foto’s naar een nog hoger niveau tilt met behulp van krachtige foto- en bewerkingsapps.

Een goede foto begint niet bij de camera, maar bij de fotograaf!

De schrijfster van dit leerzame boek over smartphone fotografie is Jo Bradford. Zij is een professionele kunstenares en fotografe gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Ze doceert fotografie aan de universiteit en geeft ook workshops over smartphonefotografie en beeldbewerking.

Fotograferen met je smartphone

Leer betere foto’s maken met je iPhone of Android-toestel

Dit boek is opgebouwd uit drie verschillende hoofdstukken. Na een inleiding begint het eerste hoofstuk over onder andere scherpstellen en compositie en belichting. Zo leerde ik door dit hoofdstuk over hulplijnen (rasterlijnen) en dat mijn camera tips geeft voor de beste foto. Super handig. Er staan ook tips en oefeningen in bijvoorbeeld om te leren hoe je moet scherpstellen en wat jouw toestel aan kan.

Het tweede hoofdstuk gaat om het maken van verschillende foto’s, zoals van locaties, mensen, (huis)dieren en natuur. Ik vond het super interessant om te lezen. En er staat handige en eenvoudige tips in dit boek. Je hoeft geen professional te zijn om de tips toe te kunnen passen.

Het derde en laatste hoofdstuk gaat over belangrijke begrippen in de fotografie en het gebruik van apps om foto’s te bewerken. Een van de apps die genoemd en uitgelegd wordt, is snapseed. Met voorbeelden en een stappenplan zie je en leer je wat je met bewerkingsapps kunt doen. Super handig. Je foto’s worden nog mooier zonder dat ze er nep uitzien.

Foto op aluminium witte toplaag

Ik vind dit boek echt een aanrader voor wie graag foto’s maakt met zijn smartphone en daar nog wel wat tips en trucs bij kan gebruiken. Het boek is duidelijk en staat vol met voorbeelden en achtergrond informatie. Daarnaast maakt het boek ook duidelijk dat je vooral moet doen en moet spelen met je smartphone camera en bewerkingsapps. Daardoor zie je wat er gebeurt en welke gevolgen een bepaalde instelling heeft. En daar leer je weer van.

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden? Dit leuke en leerzame boek van uitgeverij Deltas kost € 32,50 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via Bookspot (ISBN: 9789044762556).

logo_bookspot_120x90_2018

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie