Originele tosti’s en croques

Hou je ook wel van af en toe een tosti? Wij wel. Maar vaak is het een eenvoudige tosti met kaas of ham en kaas. Hoe leuk is het om te lekker te variëren met tosti’s? Daarom leek dit boek van uitgeverij Deltas mij zo leuk. Ik was benieuwd naar lekkere, nieuwe tosti recepten.

Originele tosti’s en croques

Wij eten regelmatig een tosti. Soms als lunch, soms met een kopje soep als snelle en makkelijke avondmaaltijd. Meestal is het een tosti met kaas of ham en kaas. En de tosti wordt gegeven met curry of aardbeienjam. Sinds kort heeft Emma ook haar eigen recept. Maar dat is eigenlijk geen tosti maar een panini en dan met ham, kaas en rode pesto.

Ik was wel benieuwd naar nieuwe, lekkere tosti recepten. En dit boek is daar ideaal voor. Het boek begint met een korte inleiding onder andere over de geschiedenis van de tosti, de verschillende soorten brood en sauzen. Daarna volgen de hoofdstukken over lente tosti’s, zomer tosti’s, tosti’s voor bij de open haard, tosti’s als aperitiefje, herfst tosti’s en zoete tosti’s. Voor elk wat wils dus.

Bij de recepten staat duidelijk wat je nodig hebt en hoe je de tosti bereidt. Een aantal voorbeelden van (voor mij) nieuwe tosti variaties: de tosti met asperges, de tosti met tomaat, mozzarella en pesto, tosti met zalm, tosti met (zuur)kool, tosti met spinazie en champignons of een tosti met fruit, zoals appel, peer of aardbeien.

Bij alle recepten staan mooie kleurenfoto’s van de tosti’s. Ik weet zeker dat wij een aantal recepten gaan maken. Voor iedereen die een keer een tosti met een twist wil, is dit boek echt een aanrader,

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden? Dit leuke boek van uitgeverij Deltas kost € 18,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via Bookspot (ISBN: 9789044763621).

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

1 gedachte op “Originele tosti’s en croques

  1. Pingback: Lekker genieten van cake en gebakBlogsbyingrid

Geef een reactie