Lezen: Autumnville

Autumnville. Een titel waar ik niet zo veel mee kon. Maar toen ik de achterkant van het boek las, was ik wel nieuwsgierig. Het leek me een spannend boek. Lees je mee?

Autumnville

De hoofdpersoon in Autumnville is Hugo. Het boek begint bij de begrafenis van zijn opa. Zijn opa had een boekwinkel. Hugo’s vader heeft de boekenwinkel twee jaar geleden overgenomen. Hugo hoort stemmen. En als hij een paar jaar na het overlijden van zijn opa voor het eerst in zijn eentje de boekwinkel van zijn vader mag afsluiten, gebeurt er iets vreemds. Zorgvuldig controleert hij of er geen klanten meer in de winkel zijn. Als Hugo daarna buiten staat en de sleutel in het slot steekt, hoort hij een meisje zijn naam roepen. De stem lijkt uit de winkel te komen, maar Hugo weet zeker dat daar niemand is. En er is ook niemand buiten op straat.

Het verhaal is spannend en meeslepend. Je leeft helemaal mee en voelt de spanning die Hugo ook voelt. Meteen vanaf het begin word je meegezogen in Hugo’s wereld en terwijl je met hem het mysterie rondom het meisje ontrafelt, krijg je steeds sterker het gevoel dat er iets niet klopt. Je blijft lezen! Pas op het allerlaatste moment valt alles samen en niet zoals je verwacht. Het is een spannend boek dat geschikt is voor jongeren vanaf 13 jaar.

Waar te koop

Dit indrukwekkende boek van uitgeverij Ploegsma kost € 15,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bookspot.com. ISBN: 9789021681221.

Geef een reactie