Exit

Ken je de boeken van Mel Wallis de Vries? Het zijn jeugd thrillers. De verhalen zijn vlot, realistisch en super spannend. Ook Exit is weer een super spannende jeugd thriller voor en over tieners. Een spannend boek geschikt voor jongeren vanaf ongeveer 12 jaar.

Exit

Bij het lezen van de achterkant van Exit, kreeg ik al kippenvel:

“Een berichtje.
Je stuurt het door.
Je denkt dat het niks uitmaakt.
Je hebt het mis…
JE HEBT NET IEMANDS LEVEN
IN GEVAAR GEBRACHT.
Slachtoffer of dader.
Jij beslist aan welke kant je staat.”

Exit

In Exit gaat het over meiden op de middelbare school; als eerste Frederique.

Ze deden niks fout. Ze zijn onschuldig. En toch loopt het verkeerd met ze af. Een ongeluk, een vermissing, een noodlottige val.

Exit is echt super spannend. En als ik eerlijk ben, vind ik 12 jaar nog wel jong voor dit spannende boek. Ik zie het Anne echt nog niet lezen. Die vindt het veel te spannend. Maar dit is ook niet echt haar genre. De hoofdpersonen in dit boek zijn ook ouder, ongeveer 15 of 16 jaar. Ik denk daarom ook dat het boek meer geschikt is voor jongeren van die leeftijd die al even op de middelbare school zitten.

Het boek heeft ruim 200 pagina’s en is zo spannend dat je blijft lezen. De hoofdstukken zijn kort en door het laten zien van de WhatsApp berichten die gestuurd worden, lees je in een ruk door. Ik vind het geweldig en zou het leuk vinden als mijn meiden het over een paar jaar ook zo leuk en spannend vinden om te lezen.

Waar te koop

Ook benieuwd naar dit spannende boek? Dit boek van uitgeverij de Fontein kost € 15,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via bookspot. ISBN: 9789026162763


Geef een reactie