De rotklusjes van het ouderschap…-tag

 

Charlotte van Aukjes Wereld bedacht ruimt anderhalf jaar geleden De rotklusjes van het ouderschap…-tag. Dit is een tag met vragen over de minder leuke klusjes van het ouderschap. Ze vulde hem weer opnieuw in…en zo begon het balletje weer te rollen. Ik werd getagd door Amanda. Hieronder mijn antwoorden!

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?
Ik probeer het regelmatig te doen maar heb er geen vast moment voor. Mijn oudste dochter heeft nooit lange nagels. Ze scheurt ze zelf af. Heb al zo vaak gezegd dat ze dat niet moet doen, maar zal wel een zenuwtrekje zijn. Onze jongste dochter heeft juist (voor mijn gevoel) nagels die supersnel groeien en die knip ik dus vaak. Want ik hou niet van vieze nagels met zwarte randjes.

En de teennagels?

Deze knip ik ook regelmatig. Als ze lekker in bad zijn geweest, check ik meestal 1x per week of het nodig is. Onze dames kunnen er alleen slecht tegen als je aan hun voeten/tenen komt. Zowel met afdrogen als met nagels knippen is het soms een groot gegiechel.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?
Iedere week en soms zelfs vaker. Ik vind het belangrijk dat hun kamers en hun beddengoed schoon en fris zijn. De kamers worden ook regelmatig gelucht.

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?
Bijna nooit meer eigenlijk. Toen onze oudste dochter nog klein was, had ze best veel oorsmeer en deed ik het heel regelmatig. Dat kwam ook omdat ik het zag en me eraan stoorde. Maar tegenwoordig (ze zijn 5 en 7) dus nog maar heel af en toe. Wel goed afdrogen elke dag natuurlijk!

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?
Hier gelukkig geen poepluiers meer! Op de wc doen de dames het zelf. Wel vraagt de jongste nog wel eens om te helpen of te controleren of ze het goed heeft gedaan.

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?
Meestal ben ik dat. Op een of andere manier slaapt mijn vriend er nog wel eens doorheen. Onze jongste dochter heeft nachtangst. Dat is dan meestal niet ’s nachts maar aan het eind van de avond (tussen 21 uur en middernacht). Dan gaan we meestal samen. Meestal ben ik dan bij haar en is mijn vriend bij onze oudste dochter die vaak wakker schrikt van het geschreeuw van haar zusje.

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?
Die tijd hebben we achter de rug. Maar ik was degene die dat altijd deed. Omdat ik parttime werkte en er dus tijd voor had. Vond ik ook geen enkel probleem.

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?
Dat ligt er aan wie er oppast. Als het mijn schoonouders zijn, regelt mijn vriend het. Als het oppasmeisje uit de straat komt, dan regel ik het.

Ik tag Kimberly, Lisette en Bea! Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden dames!

Wat vind jij nou echt een rotklusje van het ouderschap? Laat het weten in een reactie hieronder.

 

17 gedachten over “De rotklusjes van het ouderschap…-tag

  1. Wat een leuke tag! Ik ben pas twee weken mama, dus ben benieuwd hoe de antwoorden er bij mij uit gaan zien over bijvoorbeeld een half jaar.

  2. Leuke tag! Ben er toevallig ook in getagd, dus mijn antwoorden zullen binnenkort op mijn blog verschijnen. 😄

  3. Ik ben nog geen ouder, maar dit lijken me inderdaad niet de meest gezellige klusjes nee. Lijkt me vooral moeilijk met de nagels enzo.

  4. Leuk deze tag! Je lijkt me echt een lieve moeder. Mijn moeder ververste mijn bed maar om de x-aantal maanden en hield er niet van om mijn nagels te knippen (waardoor ik een nagelbijter werd).
    Als ik ooit een kind zou hebben, dan doe ik het sowieso op jouw manier!

  5. De grootste rotklus? Kilometers vreten in de auto. Mijn kinderen kunnen hier niet alleen over straat. Fietsen is veel te gevaarlijk. En als ze dan ook nog eens allemaal besluiten om ergens anders te gaan spelen….brrr….de benzinepomp is trouwens wel heel blij met mij 😉

  6. Vieze nagels vind ik ook vreselijk. Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die zo vaak bedden verschoont 🙂

Geef een reactie