Kidz Vintage: Tweedehands kinderkleding (ver)kopen

logo 2x

Kinderkleding kan best wel duur zijn. En dan groeien ze er ook nog na 1 seizoen al weer uit. Ga je dan voor (dure) merkkleding, shop je in goedkopere winkels, kies je voor tweedehands of voor een combinatie hiervan? En wat doe je met de kleding als ze eruit gegroeid zijn? Sinds enkele jaren breng ik de kleding van de meiden naar Kidz Vintage in Enschede. Door de verkoop daar sparen we iedere keer weer een leuk bedrag en we kijken uiteraard ook even zelf tussen de tweedehands kleding.

Nieuwe kleding kopen

Ik koop vooral nieuwe kleding voor onze meiden. Ik heb een voorkeur voor een aantal leuke merken en daarnaast koop ik basics als leggings en spijkerbroeken bij bijvoorbeeld H&M en Kiabi. Zo probeer ik er een mooie mix van te maken. Ook shop ik uiteraard graag in de sale of in outlets. Daarnaast worden de basics van Anne door gedragen door Emma. Ik vind het niet leuk om alle kleding door te geven aan Emma. Ze is een eigen persoontje met een eigen persoonlijkheid en kledingstijl. Dus basics van haar grote zus zijn prima, maar ze heeft toch ook echt haar eigen collectie.

Tweedehands kleding kopen

Voorheen (ver)kocht ik ook nog wel eens wat via Marktplaats of een van de vele Facebook verkoop groepjes. Soms was dat prima en had je een mooie aankoop gedaan. Soms kocht je iets wat in werkelijkheid toch tegenviel omdat het bijvoorbeeld niet zo mooi was als het op de foto leek. Dat doe ik dus eigenlijk nooit meer.

En toch vind ik dat best jammer. Zowel om leuke items te scoren voor de meiden als om hun kleding te verkopen. Want de kleding is vaak nog prima om door een tweede kind gedragen te worden. Zonde toch?

Kidz Vintage: inbreng en verkoop van tweedehands merk baby- en kinderkleding

Maar een paar jaar geleden ontdekte ik in Enschede een leuke winkel in tweedehands kinderkleding:  Kidz Vintage. Je ziet de staat van de kleding, je kunt het voelen. Je hebt dus geen risico op een miskoop zoals via Marktplaats of Facebook. Daarnaast kun je gewoon (thuis) passen en ruilen of terugbrengen indien nodig.

Mijn top aankoop

20161120_120711Zo heb ik voor mijn jongste dochter drie jaar geleden een winterjas van Sevenoneseven gekocht voor € 17,95. De jas was extra goedkoop in verband met een klein vlekje op de kraag. Het vlekje kreeg ik eruit en ze heeft de jas twee winters kunnen dragen. En het mooiste: ik heb de jas daarna via Marktplaats voor € 15 weer verkocht. Hoe gaaf is dat: Voor € 2,95 twee winters in een mooie merk winterjas!

Een beetje geluk en regelmatig kijken

Je moet alleen het geluk hebben dat er in de maat van je kind wat moois tussen hangt. De mooiste items zijn natuurlijk snel verkocht, maar mijn ervaring is dat er genoeg keuze is, zowel voor jongens als meisjes. Tip is om de Facebookpagina en instagram in de gaten te houden. Daarop worden regelmatig nieuw ingebrachte items  en acties gezet.

Naast kleding kopen voor je kinderen, kun je bij Kidz Vintage je tweedehands (merk) kinderkleding inbrengen en als het verkocht wordt, krijg je een deel van de opbrengst. Hier snijdt het mes dus aan twee kanten! Wanneer je kleding brengt, beoordelen zij de staat van de kleding en controleren op bijvoorbeeld vlekjes of losse naadjes. Kidz Vintage bepaalt de verkoopprijs en online kun je volgen wat je hebt ingebracht en wat er verkocht is. Je kunt dus je opbrengst zien en die kun je bij je volgende inbreng of tussendoor ophalen.

 

Verkopen via Kidz Vintage

Sinds enkele jaren breng ik minimaal 2x per jaar de merkkleding die te klein is geworden, maar nog in prima staat is naar Kidz Vintage. Een groot deel wordt verkocht en van die opbrengst kan ik weer wat nieuws voor onze meiden kopen. Wat niet verkocht wordt, gaat naar een goed doel. Ik vind het fijn dat zij al het klantcontact afhandelen. Geen discussie over de staat van de kleding of bieden op de kleding. De klant kan de kleding zien, voelen en passen en de prijs staat vast. Natuurlijk brengt het minder op dan dat je het zelf verkoopt, maar je hebt er ook een stuk minder gedoe mee en dat is het mij wel waard!

(Ver)Koop jij wel eens tweedehands kinderkleding? 

Volg BlogsbyIngrid ook op social media:

instagram-1581266_1920facebook-icon-preview-1-400x400pinterest2

25 gedachten over “Kidz Vintage: Tweedehands kinderkleding (ver)kopen

 1. Oh, dat is een fijn systeem. Nu ben ik sowieso wel voor tweedehands uit eco-overwegingen, al hoeft bij mij dat echt geen merk te zijn en mag het even goed uit de kringloop of van de rommelmarkt kopen.

  Maar ik vind dit wel een leuk systeem. Top!

 2. Fijn dat je er nog wat van terug ziet, als je het verkoopt. Ik zit nog in de fase van het doorschuiven naar de jongste, dus het is nog niet aan bod. De dingen die echt kapot of vies zijn, gooi ik weg.

 3. Ik had ook zo mijn vaste winkel voor de kinderen, vooral van baby tot kleuter vond ik het zonde om zoveel geld te geven aan iets wat maar een paar keer gedragen kan worden. En het is nog eens lekker duurzaam, goed voor het milieu!

  X Lazy Bird

 4. Ik ben vroeger opgevoed met tweedehandsjes. Niks mis mee, maar ik moet zeggen dat ik nu als nieuwe mama ook veel nieuw koop hoor. Gewoon omdat het kan.

 5. Zeker een goed initiatief. Als iemand niet allergisch is dan is het zeker een goed idee tweedehands. Ik had helaas tot nu toe een allergie dus het is voor mij niet mogelijk.

 6. We kopen zelf eigenlijk alles nieuw of krijgen het tweedehands van nichtjes. Van een vreemde zou ik niet snel doen zolang het niet hoeft. Ben daar toch een beetje vies van.

 7. Niks mis mee toch met tweedehands kleding. Ik vind kleding voor mijzelf ook verschrikkelijk duur en koop daarom vaak bij de goedkopere winkels. Kleding die je tweedehands koopt, goed uitwassen en dan is het goed denk toch?

 8. Ik heb dus echt niets met tweedehands kleding. Ik vind het niet fijn iets aan te trekken dat door anderen langere tijd is gedragen.

 9. Ik koop eigenlijk nooit 2dehands kleding, niet dat ik er tegen ben. Veel kleding hier gaat van de oudste naar de jongste en is het dan nog goed dan gaat het met een vriend mee naar Indonesie.

 10. Daar lijkt me niets mis mee. Alleen ik kan het niet dragen helaas heb exzeem. Ik mag geen gedragen kleding dragen en ik kan alleen katoen dragen. Wel jammer.

 11. Het overgrote deel van wat er in de kledingkast van mijn zonen zit is tweedehands. Zelfs nu nog als tieners zijn jeansbroeken, truien en leuke t-shirts te vinden die ze met plezier dragen.

 12. Niks is meer. Hier draagt mijn dochter ook tweedehands kleren van een kledingbeurs. Zo krijgen kleren een 2e leven (helemaal kinderkleren zijn vaak nog prima, omdat ze kort gedragen worden) en hebben wij voor weinig geld een mooie gevulde kledingkast.

 13. Pingback: Terugblik op het eerste jaar Blogsbyingrid | Blogsbyingrid

 14. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Een maand lang geen kleding kopenBlogsbyingrid

 15. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Kidz Vintage: Tijdens de lockdown tweedehands kinderkleding kopen via InstagramBlogsbyingrid

Geef een reactie