Nieuwe collectie kinderkleding online: Nu al kopen?

20180102_115249

Ik ben gek op shoppen en op (kinder)kleding. Voor onze dochters shop ik veel online en daarnaast bij een paar vaste winkels hier in de buurt. De dames hebben dan ook best veel kleding. Ik heb een aantal favoriete merken waaronder Ninni Vi, Soft & Jolly, Chaos and Order, Br@nd for girls en Quapi. Hiervan koop ik al vaak het een en ander in het begin van het seizoen. Maar is dat eigenlijk wel nodig?

Ik vind deze merken altijd erg leuk. De kwaliteit is goed en de pasvorm is perfect voor onze  meiden. Van de collecties vind ik vaak zoveel leuk dat ik echt keuzes moet maken welke items we gaan kopen. Soms vraag ik me alleen af of ik al bij het uitkomen van de nieuwe collectie direct van alles moet kopen. Maar ik ben zo bang dat als ik te lang wacht, dat het uitverkocht is. Ik probeer daarom alvast een paar leuke setjes te kopen als de collectie net uitkomt en daarnaast nog wat aanvulling in de sale te scoren. In de pratijk betekent het dat ik (te) veel al bij het uitkomen van de collectie koop. Maar het is ook allemaal zo leuk!

Op dit moment is er van een aantal merken al nieuwe (voorjaars)collectie te koop. En ik heb nog niks gekocht! Best trots op mezelf. De ervaring leert dat in februari en maart de nieuwe collecties van onze favoriete merken beschikbaar komt. Dat is dus ruim voordat de kinderen het daadwerkelijk gaan dragen. Ik heb nu zelfs nog kleding, die gekocht is aan het begin van het najaar, ongedragen in hun kasten hangen met de kaartjes er nog aan. Zo zonde. Dus ja misschien hebben ze (te) veel. Maar misschien trekken we ook vooral hun favoriete setjes aan waardoor andere kleding toch blijft hangen.

Dit jaar ga ik het anders aanpakken. Ik ga proberen minder te kopen bij het uitkomen van de nieuwe collectie. En ik ga sowieso proberen minder te kopen. Of dat gaat lukken? Geen idee. Hoe doen jullie dat?

18 gedachten over “Nieuwe collectie kinderkleding online: Nu al kopen?

 1. Oh ik ben zo vreselijk goed in online shoppen geworden, er gaat echt te veel budget naartoe!
  Maar als ik iets super mooi zie of leuke merkjes bij Vente Exclusive al in afkorting…. tja dan ben ik eraan voor de moeite! Ik ga toch echt mijn best doen om minder te kopen!
  Toen we de voorbije zomer in China zaten heb ik gemerkt dat je met veel minder kleding ook wel voldoende hebt!

 2. Toevallig ga ik deze week met mijn bijna jarige kleuter shoppen. Merkkleding hoeft van mij niet. Ik hecht waarde aan draagcomfort en betaalbaarheid. En ja mijn dochter moet het mooi vinden. Niet alleen ik.

 3. Wij gaan eigenlijk pas shoppen wanneer dat echt nodig wordt. De kleren die we kopen kunnen na hun eerste wasbeurt meteen aan.

  Toegegeven, vaak koop ik wel veel te veel dan wat echt nodig is maar hey : kleine meisjes willen ook zelf kunnen kiezen uit hun kast, toch?

  Telkens ik op voorhand koop, loopt er wel iets mis. Ik vergeet dat ik het heb tot ik het terug vind wanneer het te klein is bijvoorbeeld 🙈

 4. Voor de kinderen hoef ik nu niet et kijken, want nu hebben ze nog genoeg en zou ik nu in de sale kopen dan past het volgend jaar niet meer. Ik heb af en toe wel eens dat ik iets echt zo mooi vind, maar anders ga ik toch pas shoppen als ik iets nodig heb.

 5. Onze zoon draagt niet veel bekende merken. Het meeste koop ik bij Wibra en Zeeman, omdat ze daar vaak echt wel leuke dingen hebben. In de maat waar hij nu in zit heb ik expres niet te veel gekocht omdat hij zo snel groeit.

 6. Mijn beeb is nog niet eens geboren maar beschikt nu al over een kledingkast waar je u tegen zegt, haha… ik kan de verleiding gewoon nooit weerstaan. Ook voor m’n man, vind ik ook leuk om voor te shoppen. Voor mezelf ook maar alleen als ik er tijd genoeg voor heb en dan lekker echt de stad in!

 7. Ik koop toch vaker de kleding in de Sale dan meteen als de collectie uitkomt. Tenzij ik echt iets zien waarvan ik weet dat het heel snel uitverkocht zal zijn. Dit jaar is mijn voornemen wel om minder kleren voor de kinderen te gaan kopen (ik krijg de kastdeuren nu al bijna niet meer dicht)

 8. Ik koop meestal kleding van de Wibra, Zeeman, Ter Stal, Tuunte, Hema, Zara of H&M. Deze hebben (bij goed zoeken soms) écht leuke dingen voor heel weinig geld. Bij de Zeeman laatst een grijs jurkje gekocht voor mijn dochtertje met kleine glittertjes erin: alleen maar positieve reacties van mensen om me heen. En dat voor €7,-! Tja, daar word ik dan toch wel blij van! Ze groeit zo snel, klimt op en in alles, dat ik liever veel -merkloze, maar ook leuke- kleding heb -voor die korte tijd-, dan hetzelfde geld wat ik voor 3-4 kledingstukken uitgeef aan maar 1 merk kledingstuk. Merkkleding koop ik echt alleen in de uitverkoop. Ik ben niet trentgevoelig haha, al is het geen ‘mode meer’: als ik het leuk vind, dan koop ik het alsnog met de korting. Heeeeel soms ga ik me te buiten aan Z8 kleding, maar dan moet ik dat kledingstuk echt al langere tijd leuk vinden en dat het in mijn hoofd blijft zitten. Dan koop ik het. (Al kijk ik dan toch ook eerst of ik het goedkoper vind op de facebook Z8 verkoophoek!) Al met al gaat er stiekem toch best veel geld aan op…. ook veel kleine bedragen worden uiteindelijk een heel bedrag. En voor een klein bedrag ben ik al snel overstag om toch tot kopen over te gaan… ‘ai ai’

 9. Ik shop eigenlijk nooit op vaste momenten, eerder wanneer ik er zin in heb of als ik iets nodig heb. En zelden tijdens de koopjes, tenzij online, want die drukte daar word ik dus helemaal gek van 🙂

  X Lazy Bird

 10. Mijn kinderen hebben best veel kleding, maar veel tweedehands en uitverkoop. Ik ben echt waar dat betreft wel zuinig. Nu voor de oudste wat minder doordat hij wat langer in een maat zit en een jonger broertje heeft wat een deel kan overnemen, maar dan nog.

Geef een reactie