De Visite Tag | Of je hier spontaan mag blijven eten?

image-from-rawpixel-id-447735-jpegDE VISITE TAG – De naam verklapt natuurlijk wel waar deze tag om draait: volledig om de visite. Altijd al willen weten of we onze visite hier thuis met open armen ontvangen of liever even een telefoontje vooraf krijgen? Ik vertel je alles over onze gastvrijheid in de Visite Tag! 

De Visite Tag is bedacht door Blogmama. Neem je hem over? Vergeet haar niet om een linkje in je blog te verwerken  

Onaangekondigd bezoek ontvangen of liever van te voren afspreken?

Ik vind het absoluut toch fijner als ik vooraf even weet dat er iemand aankomt. Ik vind het heel leuk als iemand spontaan een bezoekje brengt, maar soms heb je zelf al plannen en dan is het gewoon niet zo handig. Maar wanneer wij verder niks op de planning hebben staan, vind ik het alleen maar heel gezellig als iemand langskomt.

Voor het bezoek langskomt nog even snel boodschappen doen?

Iets te drinken en een snoepje of koekje hebben we altijd wel in huis. Dat is geen enkel probleem. Maar als het gaat om bijvoorbeeld ’s avonds wat borrelhapjes, dan moeten we toch eerst even naar de winkel.

Visite kan spontaan mee-eten tijdens het avondeten?

fast-food-1839052_1920Ik heb niet standaard genoeg in huis om ook voor de visite hetzelfde te koken. Maar als ik het van te voren weet, dan kunnen we er uiteraard rekening mee houden. Daarnaast zijn er dagen, zoals verjaardagen, dat we het ons makkelijk maken en bijvoorbeeld een patatje halen. Dan kan iedereen die wil blijven eten.

 

Het huis opruimen en schoonmaken voor de visite?

Het is wel fijn als het huis een beetje opgeruimd is, maar ik ga (en hoef gelukkig) geen grote schoonmaak te houden. Meestal alleen wat speelgoed van de kinderen opruimen. Maar ik vind ook dat mensen best mogen zien dat er in ons huis geleefd en gespeeld wordt.

Is jouw huis op dit moment visite proof?

Min of meer… De speelhoek zou iets netter kunnen en aan het eind van de week is het keukeneiland bezaait met van alles en nog wat. Dat moet wel nog even opgeruimd worden.

Rekening houden met kinderen die meekomen?

Met twee dochters is er bij ons thuis genoeg om mee te spelen. Ook een snoepje en een beker ranja zijn geen probleem.

Schoenen uit alstublieft?

Als het buiten geregend heeft, vind ik het wel fijn dat de kinderen hun schoenen uit doen. Dat geldt ook wanneer ze buiten in het zand of modder gespeeld hebben. En ook dat vergeten we wel eens en dan heb ik ’s avonds ineens de halve zandbak in huis liggen. Gelukkig hebben we daar de stofzuiger voor! Verder maakt het me niks uit.

pillows-1031079_1920Onverwachts blijven overnachten is geen probleem?

Mijn ouders wonen ver weg en wanneer zij komen, blijven ze vaak slapen. We hebben dus een logeerkamer op zolder. Verder blijft er eigenlijk niet zo vaak iemand slapen. Maar de mogelijkheid is er zeker.

Neem gezellig je hond mee?

Nee, huisdieren komen er bij ons niet in. Ik hou er zelf niet zo van. De geur en al die haren. Maar ik ben zelf erg allergisch voor dieren en onze dochters ook. Het is dus daarom ook helaas geen optie bij ons.

Zelfgemaakte hapjes en lekkernijen of liever iets makkelijks?

Ik ga meestal toch voor iets makkelijks. Er zijn genoeg lekkere hapjes verkrijgbaar. Maar gewoon een plakje worst en blokje kaas doen het vaak ook al goed.

Doe alsof je thuis bent of graag zelf de touwtjes in handen hebben?

Wat mij betreft gedragen de gasten zich alsof ze thuis zijn. Zeker als het gaat om drinken: Meestal verzorgen wij het eerste rondje koffie en fris en pakken ze daarna lekker zelf. Wel zo makkelijk.

Als je mag kiezen tussen te vroeg, precies op tijd of te laat bezoek ontvangen bij een afspraak?

Het ligt ook aan de soort afspraak. Een verjaardag vieren we bijvoorbeeld de hele (mid)dag. Dan maakt het niet zoveel uit hoe laat je komt. Maar als we echt een tijdstip afspreken dan vind ik het fijn als mensen op tijd komen, dus niet te vroeg (dan ben ik misschien nog niet klaar) en niet te laat (dan zit ik maar te wachten).

Bezoekers mogen de toiletbril omhoog laten staan?

wc-265278_1920Liever niet. Staand plassen geen probleem, maar dan wel zonder te knoeien. En je kunt de toiletbril toch gewoon even weer omlaag doen?

Ik verwacht dat mijn visite even helpt met opruimen?

Nee hoor. Ik vind het heel lief wanneer je helpt, maar is niet nodig. De vaat doen we tussendoor in de vaatwasser en de rest komt achteraf wel. Geen probleem.

Wat doe je bij bezoek dat te lang blijft hangen?

Gewoon zeggen. Je kunt het proberen subtiel aan te geven door geen nieuw drinken meer te schenken, maar ik vind dat je het gewoon moet kunnen zeggen.

Hoe ben jij met onverwachte visite? Gastvrij of een beetje ongemakkelijk?
Als je de Visite tag overneemt, wil je me dan ook taggen? Kom ik even lezen!

Ik tag Danielle van Mama van Dex en Odin

Foto’s: Pixabay, Rawpixel.com

5 gedachten over “De Visite Tag | Of je hier spontaan mag blijven eten?

Geef een reactie