Sport

games-70833_1920.jpg

Na een jaar lang sporten bij de fysio (want last van de rug) besloot ik vorige zomer daarmee te stoppen en op zoek te gaan naar iets anders. Enkele jaren geleden deed ik handball-309802_1280nog aan handbal. Superleuk, ik mis het spelletje nog steeds en kan super genieten van het Nederlands handbalteam op tv. Maar op zondag was je best veel tijd kwijt en er kwamen verenigingsverplichtingen bij. Daarnaast is het een teamsport en vind ik dat je er dan moet zijn voor je team en het steeds moeten regelen van een oppas, stond me op een gegeven moment tegen en toen ben ik gestopt. Nu dus op zoek naar wat anders.

Ik ben geen type voor de sportschool. De cardio vind ik nog wel leuk, maar al die apparaten… Niks voor mij. Hardlopen heb ik ook (heel) even gedaan. Net als Bootcamp. people-3241893_1920Vond ik erg leuk, maar ben dan toch een mooi weer buiten sporter. Maar in weer en wind en alle oefeningen in de modder. En daarna nat en vies in de auto naar huis. Nee,  niet mijn ding. Maar ja, wat dan wel.

Een vriendin van mij was ook weer begonnen met sporten en vroeg of ik een keer meeging. Naar de sportschool nota bene. Nou vooruit dan. Maar dan ga ik wel voor de groepslessen. Daar ging een nieuwe wereld voor me open, want al die namen van de groepslessen zeiden me niks. Alleen zumba kende ik en daarvan weet ik dat het niks voor mij is. Ik vind het heel leuk, maar het gaat me te snel en motorisch ben ik te gestoord om tegelijk met armen en benen op muziek danspasjes te doen. We besloten een aantal groepslessen uit te proberen.

fitness-1348867_1920Zo deden we FunXtion. Een korte groepsles van een half uurtje waarbij je met een klein groepje onder leiding van een instructeur een circuit doet. Het circuit bestaat uit verschillende oefeningen waardoor je verschillende spiergroepen en je conditie traint. Zwaar maar heel leuk.

Ook deden we BodyShape. Een uur in een grote zaal met spiegel. Op leuke muziek doe jedumbbells-2465478_1920 verschillende onderdelen. Onderdelen met de step, zonder step voor conditie en met halters en op de grond voor arm- en buikspieren. Motorisch soms een beetje lastig maar super leuk.

Tenslotte deden we ook XCO. Een les van 45 minuten. Een XCO is een rode buis gevuld met grit. Op muziek doe je verschillende oefeningen met de XCO voor sterke buik- en rugspieren. En mooi meegenomen, je verbrandt ook flink wat calorieën!

Zo vond ik de sportschool toch wel leuk. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder. Ik probeer 1x in de week BodyShape te doen en 1x in de week XCO. Superleuk om te doen en reuze gezellig omdat we samen gaan.

Doe jij aan sport?

 

10 gedachten over “Sport

  1. Ik dans bij een dansclub. Al lang eigenlijk 🙂 tussendoor probeer ik thuis aan yoga te doen of eens een bootcamp. Ik sport wel graag maar heb niet zoveel tijd over. Hopelijk binnenkort als de kids wat ouder worden terug meer!

  2. Wat leuk dat je het sporten oppakt! Ik heb vroeger veel aan atletiek gedaan, paardgereden, turnen & ballet. Paardrijden ben ik 4 jaar geleden mee gestopt. Inmiddels volg ik personal training bij een crossfit trainer (ok, nu even niet want dit is voor mij echt té warm om te sporten) en ik merk echt dat ik ervan opknap!

  3. Ik wandel dagelijks tussen de 5 en 10 kilometer. Dat vind ik zelf voldoende sport, daarnaast voel ik me nooit op mijn gemak in een sportschool. Met wandelen loop je gewoon de deur uit en je begint

  4. Ik ga 1 a 2 keer per week naar de sportschool om de hoek voor een les. De apparaten vind ik ook niet altijd even leuk, maar de buikoefeningen op de grond nog veel erger. Geef mij maar pilates

Geef een reactie