Deltas puzzel- en speelboeken

Met de zomer in het vooruitzicht vind ik het altijd leuk om voor de meiden op zoek te gaan naar leuke puzzel of vakantieboeken. En dan het liefst met puzzels die aansluiten bij hun (lees)niveau. Want soms staan er te makkelijke dingen is en vinden ze het te kinderachtig. En een andere keer is het veel te moeilijk en dus niet leuk. Van Deltas kreeg ik voor allebei een leuk boek op niveau.

Het reuzeleuke AVI Lees- en speelboek (AVI 2 AVI M3-E3 6-7 jaar

9200000093559628Voor Emma kreeg ik Het reuzeleuke AVI Lees- en speelboek. Emma zit in groep 2 en gaat volgend jaar in groep 3 beginnen met lezen. Zelf is ze daar al heel enthousiast mee bezig en dit boek daagt haar hierin uit. Het boek bevat verhaaltjes, puzzels, strips, spelletjes en mopjes. Er staan woordspelletjes in, doolhof, zoek de verschillen en leuke taalspelletjes. Emma vind het fantastisch. Zijn de lange verhalen nog wat moeilijk, dan schakelt ze haar grote zus in. Maar ze kan heerlijk zelfstandig in dit boek aan de slag. Met bijna 90 pagina’ s aan verhalen en puzzels gaat ze hier heel veel plezier van hebben.

Ook enthousiast geworden? Dit boek van Deltas kost €9,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789044752137.

Garam Niveau 1

Voor Anne kreeg ik het puzzelboek Garam niveau 1 . Hier had ik nog nooit van gehoord, maar wat is dit superleuk! Je kent vast wel de Sudoku puzzels waar je steeds de getallen 1 t/m 9 moet invullen in elk vierkant. Dit gaat nog wat verder. Het zijn sommen (plus, min, keer) die met elkaar verbonden zijn. En die moet je dan oplossen door het invullen van de getallen 1 t/m 9 op de juiste plek. Met sterren is de moeilijkheidsgraad aangegeven en hoe verder je komt in het boek, hoe moeilijker de sommen worden. Anne vindt het geweldig. Ze kan zo mooi de sommen en de tafels oefenen. Ze vindt het super wanneer ze een puzzel helemaal opgelost heeft. En ze leert tafels die ze op school nog niet gehad heeft. Dit boekje is echt een aanrader!

Ook enthousiast geworden? Dit boek van Deltas kost €9,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 9789044751970.

Dit is een gesponsorde post en dit artikel bevat affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

10 gedachten over “Deltas puzzel- en speelboeken

  1. Pingback: Griezelige doeboeken voor kinderen | Blogsbyingrid

Geef een reactie