Duurzame relatiegeschenken

Duurzaamheid is iets waar we steeds meer over horen en waar we ons steeds bewuster van worden. We willen onze planeet en de natuur behouden en klimaatveranderingen tegengaan. En daarom kiezen we steeds vaker voor duurzame producten en duurzame oplossingen. En dat doen we op verschillende manieren.

Ook als bedrijf kun je kiezen voor duurzame oplossingen. Dat kan in productieprocessen bijvoorbeeld, maar ook bij het kiezen van je relatiegeschenken. Ook relatiegeschenken worden steeds duurzamer. Als bedrijf wil je graag relatiegeschenken met je eigen logo op een duurzame en milieuvriendelijke manier. En daar zijn vele mogelijkheden voor. In deze blog, laat ik je er een aantal zien.

Veel bedrijven maken gebruik van relatiegeschenken om hun organisatie te promoten of de medewerkers, klanten of relaties te voorzien van een origineel geschenk. Je kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld een kerstpakket voor de medewerkers of zakelijke relaties, maar ook reclame- en promotiemateriaal. En tegenwoordig willen bedrijven daarin juist ook een duurzame, groene keuze maken.

Groeipapier

Wat ik zelf bijvoorbeeld al eens heb ontvangen en erg leuk vond, is groeipapier. Groeipapier (ook wel zaadpapier) is een origineel product met verschillende mogelijkheden. Je kunt er een flyer, kaartje of zelfs een tas van laten maken. Ik kreeg een kaartje in de bus. Het was van een webwinkel en een soort bedankje bij een bestelling. Ik vond het erg leuk en origineel dit eco groeipapier. Samen met Emma heb ik het in de tuin ‘geplant’ en later genoten van de bloemen die groeiden. En als bedrijf breng je je boodschap op een groene manier onder de aandacht.

Katoenen tassen bedrukken

We zien de plastic tasjes steeds minder in het straatbeeld. Vaker nemen we een duurzame, herbruikbare tas mee, bijvoorbeeld van papier of katoen. En ook een tas is een leuk relatiegeschenk om weg te geven en bijvoorbeeld je naamsbekendheid te vergroten. Laat bijvoorbeeld katoenen tassen bedrukken met je logo, tekst of een eigen ontwerp. Perfect om je bedrijf of organisatie duurzaam te promoten. Ik heb zelf ook een aantal van deze tassen ontvangen bij aankopen. Ik vind ze ideaal. Altijd zorgen dat je er een bij je hebt als je boodschappen gaat doen of gaat shoppen.

Herbruikbare flessen

Wat ook een leuk relatiegeschenk is, is een herbruikbare drinkfles op bidon. Net meer drinken uit de plastic flesjes uit de supermarkt, maar uit je eigen herbruikbare fles of bidon met reclame. De meiden hebben meerdere bidons in de kast staan met reclame. Deze hebben ze gekregen bij verschillende sportactiviteiten en nemen ze mee tijdens het sporten bij trainingen en wedstrijden.

Zo zie je dat er voor bedrijven verschillende mogelijkheden zijn om leuke maar ook duurzame relatiegeschenken te laten maken. En daarmee kun je je medewerkers, zakelijke relaties en (potentiële) klanten mee verrassen. Daarnaast zijn het vaak ook nog eens producten die op een leuke manier voor reclame voor je bedrijf zorgen omdat ze tijdens dagelijks bezigheden zoals boodschappen doen of sporten, worden gebruikt.

Geef een reactie