Een bezoek aan de tuinen van Landgoed Twickel

Blogsbyingrid De Tuinen Van Landgoed Twickel

Vlakbij waar wij wonen in Twente ligt Kasteel Twickel in Delden. In het Twickelse bos wandelen we vaak met de kinderen. Leuk in de herfst met alle herfstkleuren en paddenstoelen en leuk in de lente en zomer wanneer alles gaat groeien en bloeien. Naast het wandelen in het bos en De Umfassungsweg (een route die ‘het hart’ van landgoed Twickel omvat) kun je ook de tuinen van landgoed Twickel bezichtigen. Vanaf 1 april zijn ze weer geopend. In deze blog laat ik zien wat je kunt verwachten.

Een bezoek aan de tuinen van Landgoed Twickel

Een bezoek aan de tuinen van Landgoed Twickel is echt de moeite waard en ook leuk met kinderen. Ook al ligt het bij ons naast de deur, ik was er nog nooit geweest. Meestal wandelen we in het bos. We wandelen ook langs het kasteel, maar waren nog nooit in de tuinen van het kasteel geweest. Dus op een mooie zondag gingen we samen met mijn ouders en de kinderen naar Twickel en brachten een bezoek aan de tuinen.

De tuinen van Twickel zijn echt prachtig. Je vindt er prachtige bomen, struiken en bloemen. Maar wat dacht je van grote vijvers en natuurlijk het kasteel, de oranjerie en het Uitzichtbergje met ’tempel’. De tempel was ook leuk voor de kinderen. Eerst zie je de tempel al liggen. Dan loop je via een paadje naar boven en heb je in de tempel een prachtig uitzicht over de tuinen.

De tuinen van landgoed Twickel zijn op verschillende manieren aangelegd, zo is er een rotstuin, zijn er citrus bomen, is er een rozentuin en vind je een ware baroktuin met mooie beelden en bankjes. Ook zijn er leuke bruggetjes. De kinderen keken hun ogen uit, met name bij de wildbaan en ze vonden de hertjes die we daar zagen erg leuk. Ook zagen we nog een broedende zwaan bij een bruggetje.

Wij hebben genoten van onze wandeling door de tuinen van Landgoed Twickel. En het was leuk om te zien dat zowel mijn ouders als onze meiden het ook erg leuk en mooi vonden. Afhankelijk van het seizoen staan verschillende bomen en planten in bloei. Dat betekent ook dat er altijd wel wat moois in bloei staat. Wij waren er begin mei. Toen was de rozentuin nog vrij saai en niet in bloei maar andere delen van de tuin stonden juist weer volop in bloei. Zo zien de tuinen er steeds weer anders uit.

Wil je nou ook een keer naar de tuinen van Landgoed Twickel? Alle informatie over het adres, openingstijden, parkeren en tarieven vind je op twickel.nl.

Geef een reactie