Een dakkoffer voor op je auto

Wij gaan altijd met de auto op vakantie. Toen we nog een andere auto hadden, hadden we een grote kofferbak waar alles in paste. Nu hebben we een auto die deels elektrisch is. Goed voor het milieu. Maar doordat de elektromotor achterin zit, is de kofferbak veel kleiner. En niet goed genoeg om alles mee te nemen op vakantie. Dus kochten we dakdragers met een dakkoffer.

Wat zijn de voordelen van een dakkoffer?

Het grootste voordeel van een dakkoffer is natuurlijk meer ruimte. En echt, in een dakkoffer past een heleboel. Ook kun je daardoor je bagage handiger inpakken. Wij gebruiken de dakkoffer bijvoorbeeld voor de badlakens en handdoeken en de tassen met kleding. In de kofferbak leggen we juist de spullen waar je makkelijk bij wilt kunnen zoals een boodschappenkratje met eten en drinken.

Mocht je op skivakantie gaan dan kun je een speciale skikoffer aanschaffen en je ski’s makkelijk meenemen. En er bestaan natuurlijk speciale fietsendragers en watersport dragers voor op het dak. Voor elke vakantie dus ideaal.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van dakdragers en een dakkoffer?

Dakdragers en een dakkoffer kopen, is niet zo moeilijk, dat kan zelfs online, bijvoorbeeld bij Dakdragerwinkel.nl. Ga je een dakkoffer aanschaffen, dan moet je op een aantal punten goed letten:

  • De grootte: past alles er in wat je mee wilt nemen
  • De afmetingen: passen de dakdragers op je auto. Of past de dakkoffer op de dakdragers die je al hebt
  • Het gewicht: daarbij moet je kijken naar de koffer, maar ook naar de dragers en je auto. Hoeveel kunnen ze dragen?
  • Hou ook rekening met eventuele andere dingen die ook op het dak gaan, zoals een fiets of een surfplank
  • Koop uiteraard een dakkoffer die voldoet aan de veiligheidsnormen
  • Kijk hoe de koffer geopend moet worden. Onze dakkoffer kan aan de zijkant open en klapt dan naar boven. Ideaal, dan kun je overal bij. Maar sommige dakkoffers kunnen alleen aan de achterkant geopend worden. Dat lijkt mij juist lastig.

Waar moet je verder op letten bij het gebruik van dakdragers en een dakkoffer?

Het is belangrijk dat de bagage niet gaat schuiven tijdens het rijden, dat is niet veilig. Je moet de bagage daarom goed vast maken. In onze dakkoffer zitten daarvoor riemen om de bagage vast te maken. Zware spullen kun je beter in de auto meenemen dan op het dak. Ook dat is veiliger. Verdeel het gewicht ook zo gelijkmatig mogelijk in de dakkoffer.

Wij doen onze bagage in plastic zakken in de dakkoffer. Een dakkoffer is namelijk niet 100% waterdicht. Wij gingen op vakantie en hadden onderweg echt een paar flinke plensbuien. Dan komt er toch wat water door de dakkoffer. En het is zonde als al je bagage nat is bij aankomst. Hou tijdens het rijden ook rekening met de dakkoffer. Meet van te voren je hoogte inclusief dakkoffer op. Je bent nu immers hoger en daar moet je rekening mee houden bij bijvoorbeeld tunneltjes maar ook bij parkeergarages. Kijk ook even na hoe hard je mag rijden. Door de dakkoffer je vangt meer wind en wordt een lagere maximum snelheid geadviseerd. Dit kun je terugvinden in de handleiding van je dakkoffer.

Wij zijn heel blij met onze dakkoffer. Je hebt zoveel meer ruimte en kunt daardoor meer mee op vakantie nemen. Ook hoef je de auto niet zo vol in te pakken dat je niks meer door de achterruit ziet. Ik zou het iedereen aanraden.

Dit is een gesponsorde post , voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie