Een ijsblokjesmachine kopen. Welke is het beste?

Ken je dat? Je hebt zin in een verkoelend drankje of een cocktail met ijsklontjes, maar je hebt geen ijsklontjes in de diepvries. En ijsklontjes zijn niet zomaar even gemaakt. Nee, dan moet je aan de slag met een ijsblokjesvorm of zo’n zak die je vult met water. En dan maar wachten totdat het water bevroren is. Maar dat duurt veel te lang als je nu zin hebt in een drankje. De oplossing: een ijsblokjesmachine.

Een ijsblokjesmachine kopen. Waar let je op?

En dan is daar de dag dat je besluit een ijsblokjesmachine aan te schaffen. Waar let je dan op? Zelf vind ik een aantal punten belangrijk:

  • Snelheid. Het moet natuurlijk geen uren duren voordat je ijsklontjes klaar zijn.
  • Eenvoud en duidelijkheid: Ik hou niet van ingewikkelde apparaten. Het moet mij duidelijk zijn wanneer ik water moet bijvullen en wanneer de ijsklontjes klaar zijn. En verder niet te veel poespas.
  • Inhoud en formaat: Vooraf moet je even goed bedenken wat de ideale inhoud van jouw ijsblokjesmachine is. Gebruik je hem voor jou alleen of je gezin? Of gebruik je de ijsblokjesmachine ook regelmatig bij etentjes of feestjes? En denk ook even na over het formaat. Het moet natuurlijk geen sta-in-de-weg worden. En misschien wil je de ijsblokjesmachine wel mee nemen op de camping.
  • Stroomverbruik: Zeker met de huidige energieprijzen is het belangrijk om te kijken naar het stroomverbruik van een ijsblokjesmachine. Je wilt natuurlijk een leuke gagdet, maar het moet ook leuk blijven voor je portemonnee. Dus zou ik kiezen voor een energiezuinige ijsblokjesmachine.
  • Geluid: Ken je dat? Dat je een koelkast of ander apparaat hebt dat zo’n zoemend geluid maakt? Soms is het niet storend, maar soms is het ook best wel hard zodat je het blijft horen en er gek van wordt. Ook hier moet je goed op letten bij de aankoop van je ijsblokjesmachine.
  • Garantie. Check ook altijd even de garantietermijn van je aankoop. Altijd handig voor ls er iets aan de hand is met je machine.
  • Prijs/kwaliteitverhouding. Bovenstaande punten zijn wat mij betreft belangrijk. Voor iedereen is het persoonlijk welk punt belangrijker is dan het andere. Maar het allerbelangrijkste is wat mij betreft de prijs/kwaliteit verhouding.

En dan is het tijd om te kiezen. Ik heb zelf nog geen keuze gemaakt, maar heb wel al gezien dat je een prima ijsblokjesmachine als vanaf ongeveer € 100 in huis hebt. En dan nog heb je de keuze uit verschillende formaten en merken.

Zou jij een ijsblokjesmachine aanschaffen?

Geef een reactie