Herfst: Tijd voor een nieuwe garderobe

Het is herfst. Het is minder warm, minder zonnig en helaas regent het weer wat vaker. Zodra het wat kouder wordt, ga ik mijn kast opruimen. De hoog zomer kleding als topjes, rokjes en korte broeken worden weer netjes opgeborgen voor de volgende zomer. En ik maak ruimte voor lange broeken, truien en vesten. Tegenwoordig kijk ik ook vrij kritisch naar mijn kleding. Wat ligt er in de kast? Zal ik het nog dragen? Of kan ik het beter wegdoen? En dan is het tijd om mijn garderobe aan te vullen met leuke nieuwe items.

Een nieuwe herfst garderobe

Natuurlijk heb ik nog genoeg leuke kleding in de kast hangen. Een aantal basics zoals jeans en zwarte broeken, maar ook nog een aantal leuke blouses van vorig jaar. Maar ik hou er van om elk seizoen toch weer een aantal nieuwe kledingstukken aan te schaffen. Waar ik mijn garderobe mee wil aanvullen dit najaar? Ik wil in ieder geval een nieuwe winterjas. Ik heb nog geen idee wat voor soort winterjas, maar in ieder geval een jas die lekker warm is en met een capuchon.

En omdat ik een enorme koukleum ben, wil ik graag ook een paar lekker warme truien en een heerlijk warm vest. En ik zou het leuk vinden om dit eens te combineren met een leuke rok in plaats van een broek. Een keer wat anders. Ik ga vaak voor makkelijk en comfortabel en trek dan al gauw een broek of jeans aan, zeker naar mijn werk. Maar een leuke rok vind ik ook wel erg leuk. 

Bij een nieuwe garderobe horen ook nieuwe schoenen

Ik loop altijd graag op sneakers. Maar bijvoorbeeld onder een rok vind ik laarsjes ook erg mooi staan. Daarom koop ik elk jaar wel een of twee paar nieuwe laarsjes. Zo kan ik afwisselen tussen comfortabele en sportieve sneakers en modieuze laarsjes. Meestal koop ik in ieder geval een paar zwarte laarsjes want die zijn lekker makkelijk te combineren. En dan meestal een paar laarsjes in een andere kleur. Dat kan bijvoorbeeld ook een seizoenskleur of print zijn of. Omdat ik zwakke enkels heb en snel mijn enkel verzwik, heb ik wel stevige schoenen nodig die voldoende steun bieden. Een fijn merk vind ik Gabor. Ik heb dan ook verschillende laarsjes van Gabor. Gabor heeft veel keuze in schoenen en laarsjes. Ik kies altijd voor laarsjes die comfortabel zijn en waarvan de hak niet te hoog is, want dat is geen succes met mijn zwakke enkels. Vorig jaar kocht ik nog een paar halfhoge laarsjes. Voor dit najaar staat een paar nieuwe enkellaarsjes op mijn verlanglijstje.

En tenslotte nieuwe accessoires

Om je nieuwe outfit helemaal compleet te maken, heb je natuurlijk ook nieuwe accessoires nodig. Zo wil ik natuurlijk een mooie sjaal, muts en handschoenen bij mijn nieuwe winterjas. En daarnaast misschien nog wel een nieuwe handtas. Dat is altijd een goed idee toch? 

Zo heb ik een beetje in mijn hoofd wat ik dit najaar nog graag aan mijn garderobe zou toevoegen. Heb jij jouw verlanglijstje voor jouw herfst garderobe al klaar?

Geef een reactie