Spulletjes vernieuwen in je keuken en woonkamer

Ben jij ook zo in de ban van leuke spulletjes voor de inrichting van je woonkamer maar hou je vaak vast aan spulletjes die er al jaren staan? Alvast enkele tips om dat anders aan te pakken.

Oud en nieuw

Misschien staan er ook bij jou sommige spullen al jarenlang in een vitrinekast die je amper gebruikt. Dan kan de tijd rijp zijn om daar afscheid van te nemen. Hoe begin je eraan? Je neemt een bananendoos en legt ze vol met spulletjes die je achteraf naar de kringloop brengt.. Want waarom zou je al die ballast bij je houden als je er toch niets mee doet?! Het is nog zo fijn om er iemand anders gelukkig mee te maken. Het grote voordeel is dat er opnieuw meer plaats zal zijn voor nieuwe spulletjes die je dagelijks gebruikt.

Vernieuwing

Net zoals de lenteschoonmaak wel eens durft te lonken in het voorjaar, kan het een goed idee zijn om in het najaar schoon schip te houden in de kasten van de woonkamer en de keuken. Hoe ga je hiermee van start? Begin je opruimplan met het inspecteren van de spullen die je dagelijks gebruikt. Onderwerp het servies en glaswerk aan een grondige controle. Je zal al snel merken dat er heel wat borden zijn met een stukje af of glazen met een scheurtje in. 

Een gouden regel kan zijn dat wanneer je niet meer dan vier dezelfde glazen of borden overhoudt, je maar beter een nieuw setje kunt kopen. Niets zo leuk dan het uitkiezen van nieuwe interieurspullen die mee de inrichting van je woonkamer bepalen. Ook het dienblad dat standaard op het aanrecht in je keuken prijkt, kan wel eens aan vernieuwing toe zijn. Zeker omdat je deze dagelijks gebruikt om servies en glazen op te dienen. 

Fijne glaasjes

Nu wil je natuurlijk niet al je spullen weggooien. Je hebt misschien een duur glazen servies staan waar je destijds in hebt geïnvesteerd. Blijf die zeker behouden omdat er ook een emotionele waarde aan gekoppeld kan zitten. Gebruik deze bijzondere glazen bijvoorbeeld wanneer er vrienden op bezoek komen. Naast je duurdere aankoop, gebruik je ongetwijfeld dagelijks drink glazen die aan vernieuwing toe zijn. Denk maar aan wat verbleekte motieven of een glas waarvan je er maar eentje meer hebt.

Durf ook eens iets anders te kiezen en ga voor een setje leuke glazen op voet. Je kunt ze gebruiken als wijnglas maar ze zijn evengoed een topper voor frisdrank. Met een bijpassende karaf kun je heerlijk fruitwater bereiden, een trendy verwennerij. Opruimen wordt zo een heerlijk idee met nieuwe frisse ideeën en zalige vooruitzichten!

Geef een reactie