Lezen | Het grote niet te vermijden verhalenboek

Dit boek is op een bijzondere manier ontstaan. In december 2021 werd bekend dat het kinderboekenweekgeschenk 2022 voor het eerst in de geschiedenis niet door een Nederlandse auteur zou worden geschreven. Er werd een oproep gedaan door uitgeverij Lemniscaat aan hun Nederlandse auteurs om mee te schrijven aan een fantastische verhalenbundel geschikt voor lezers tussen de 10 en 14 jaar. En dat is dit boek geworden: Het grote niet te vermijden verhalenboek

Het grote niet te vermijden verhalenboek

Dit boek is een bundel. Het is een verzameling van verschillende verhalen en gedichten, fictie en non-fictie. Speciaal voor dit boek klommen de schrijvers in de pen en gebundeld resulteerde dit in een verhalenboek van bijna 350 pagina’s.

Dit boek moet je gewoon in je kast hebben staan. Een geweldige bundel van verhalen afgewisseld met mooie gedichten. En in één boek verhalen van bekende en (voor mij) minder bekende Nederlandse schrijvers. Je maakt kennis met deze schrijvers door middel van korte verhalen of een mooi gedicht. En daarom leest het boek zo makkelijk. Het is geen (lang) verhaal waar je je gedachten bij moet houden. Nee, je leest één of twee verhalen of een gedicht en legt het boek zo weer weg. En de volgende keer lees je een nieuw verhaal van een andere schrijver. Dit boek was met recht een mooi kinderboekenweekgeschenk geweest.

Door de afwisseling van schrijvers en de afwisseling tussen verhalen en gedichten, heeft dit boek voor alle lezers iets te bieden. Ik las vroeger boeken van Jan Terlouw. Ik heb er zelfs nog een aantal in de kast staan in de hoop dat onze meiden ze ook gaan lezen. En hoe leuk is het dan om te zien dat ook Jan Terlouw een kort verhaal heeft geschreven in deze bundel.

Waar te koop

Dit bijzondere boek van uitgeverij Lemniscaat kost slechts € 9,99. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bookspot ISBN: 9789047714712.

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie