Een mooie riem voor iedereen

1764a-dames-riem-zwart

Ken je dat? Je favoriete broek zit eigenlijk heel lekker, maar zakt toch een beetje af. En de hele dag je broek moeten optrekken, is ook niet fijn. Daarom draag ik vaak een riem op mijn broeken. Lekker makkelijk. Maar riemen heb je in allerlei soorten en maten. En wat is nou echt een mooie riem?

Voor vrouwen

1396a-panterprint-dames-riem-met-print-leren-riemen-_-coIk draag zelf eigenlijk best wel vaak een riem. Gewoon lekker op een jeans of neutrale broek. Hoewel ik zelf heel vaak kies voor een neutrale kleur zoals zwart of donkerblauw of wit in de zomer, zijn er natuurlijk veel meer mooie en hippe riemen te koop. Zelf varieer ik wel nog eens met riemen met verschillende gespen. De ene gesp is wat groter dan de andere en soms is het een vierkante gesp, een andere keer een ronde. Maar er is nog veel meer variatie verkrijgbaar. Niet alleen in materiaal en breedte van de riem, maar ook in leuke, opvallende kleurtjes. Of zoals nu helemaal hip is in een leuk tijger of panter motiefje. Daarmee maak je je outfit net even af.

Voor mannen

1887a-heren-riem-cornerstone-bruin (1)Waar de riem voor vrouwen vaak toch ook een fashion item is, is het voor mannen vaak vooral praktisch. Want een bouwvakkersdecolleté is toch iets waar we niet heel vrolijk van worden en nog wel eens commentaar op wordt gegeven. De heren riem is vaak iets stoerder, breder en robuuster. En waar mannenriemen vaak neutrale kleuren hebben, zijn er ook mannenriemen met stoere prints of bijvoorbeeld studs. En er zijn natuurlijk ook mooie, sjieke heren riemen voor bijvoorbeeld op een pantalon.

Voor de kids

En natuurlijk zijn er ook leuke riemen voor de kids. Niet alleen in leuke kleurtjes maar bijvoorbeeld ook met glitters, een strikje, lekker shiny, met sterren of juist stoer met studs. Voor kinderen is het niet alleen leuk, mooi en praktisch, maar is het ook belangrijk dat de riem makkelijk open kan. Want sommige kinderen hebben haast wanneer ze naar het toilet gaan en kunnen het dan bijna niet meer ophouden. En dan moet je niet extra tijd kwijt zijn met het openmaken van je riem.

De juiste maat

Wat bij een riem natuurlijk heel belangrijk is (voor mannen, vrouwen en kinderen), is dat je een riem in de juiste maar hebt. Je wilt natuurlijk niet zo’n enorm stuk riem overhouden en om je middel moeten doen, maar de riem moet ook niet te klein zijn. Daarnaast moet je er rekening mee houden op welke broek je de riem draagt. De ene broek is hoger dan de andere waardoor ook de riem hoger wordt gedragen en de riemmaat anders kan zijn. Een riem op je taille is nu eenmaal anders dan een riem op je heupen. Bij mij tenminste wel! Daarom is het verstandig om altijd op de juiste plek te meten hoeveel centimeter omtrek de riem moet zijn. De maat van een riem is meestal de afstand vanaf de gesp tot aan het middelste gaatje.

Riemmaat-500px

Dit is een gesponsorde post, voor meer informatie, zie de disclaimer.

5 gedachten over “Een mooie riem voor iedereen

  1. Soms kan een riem de outfit compleet afmaken maar soms vind ik het niet staan bij een highwaist. Lastig, dan maar hijsen doe ik dan haha.

  2. Ik vind de bovenste, de zwarte met bloemen, heel mooi. Die zou ik zeker dragen maar over het algemeen draag ik niet zo heel vaak riemen. Mijn zoon was laatst opeens van de riemen en toen ik met hem ging kijken vond ik wel dat de mannenriemen vaak heel saai zijn.

  3. Mooie riemen die je als afbeelding hebt gebruikt! Ik draag altijd “saaie” leren riemen, maar misschien moet ik toch eens verder kijken voor zulke vrolijke!

Geef een reactie