Een nieuwe keuken

We zijn al een paar keer verhuisd. En bij elk nieuw huis hoort een andere keuken. In dit huis wonen we al weer ruim vijf jaar. We hebben een geweldige keuken. Maar soms denk ik wel eens of ik iets anders zou doen als ik opnieuw een keuken mocht uitzoeken.

Een grote keuken

We hebben best wel een grote keuken. Aan de ene kant hebben we het aanrecht met gootsteen, de vaatwasser en de koelkast, In het midden hebben we een groot kookeiland met een afzuigkap in een koof onder het plafond. Aan de andere kant hebben we een grote kastenwand van 180 cm breed met een combi oven. We hebben geen vriezer in de keuken. Die staat in de bijkeuken. We zijn dus eigenlijk van alle gemakken voorzien. Maar toch zou ik misschien een paar aanpassingen doen als we het opnieuw zouden mogend oen.

De vorm van je keuken

De vorm van je keuken is natuurlijk afhankelijk van de ruimte die je hebt en de indeling van je woning. In ons eerste huis hadden we niet zo’n grote keuken en hadden we een mooie hoekkeuken. In dit huis hebben we te maken met een schuifpui naar de achtertuin, een keukenraam en de deur naar de bijkeuken. Doordat onze keuken zo ruim is, was de keuze voor een kookeiland snel gemaakt. Wat ik ook mooi vind, is een U keuken. Door de U-vorm lijkt het een beetje of je een keukeneiland hebt. Maar het is dan geen eiland, maar zit aan je keuken vast. Zo maak je een mooie scheiding tussen de keuken en de rest van het huis.

De kleur van je keuken

Toen wij ruim 15 jaar geleden gingen samenwonen en op zoek gingen naar ons eerste huis, kwamen we veel verschillende keukens tegen. Ook in verschillende kleuren. Een knalrode keuken bijvoorbeeld, maar ook een blauwe. Niet echt mijn smaak. Zelf hebben we gekozen voor een greeploze room witte keuken. Dat staat modern en strak en past bij ons. Nooit eerder had ik nagedacht over een zwarte keuken. Toen vrienden van ons kozen voor een zwarte keuken, was ik erg benieuwd. En het staat echt super. Ik had van te voren niet gedacht dat het zo mooi zou zijn.

De apparatuur in je keuken

Ook belangrijk is de keuze van de apparatuur in je keuken. Natuurlijk heb je een gootsteen nodig, een koelkast, eventueel een vriezer en ook een afzuigkap, kookplaat en eventueel een oven en/of magnetron. Dat is best veel. Na jaren koken op gas, stapten we over naar inductie. Dat is goedkoper, staat mooier en is makkelijker schoon te maken. Wat wij niet hebben, en wat er misschien wel nog eens komt is een Quooker. Dat lijkt me wel erg handig, zeker omdat ik veel thee drink. Wat ik daarnaast misschien anders zou doen, is de combi magnetron. Nu is het 1 apparaat wat als oven en als magnetron gebruikt kan worden. Maar ik merk soms dat het ook wel handig is als je een oven en magnetron tegelijkertijd voor verschillende gerechten kunt gebruiken. Dus een volgende keer kies ik misschien wel voor twee aparte apparaten.

Al met al zijn we nog steeds heel tevreden met onze huidige keuken. Maar er zijn een paar kleine dingen die ik misschien anders zou doen als we het opnieuw zouden inrichten. Ben jij tevreden met je keuken?

Geef een reactie