Eenvoudig leven agenda 2023

Ik ben wel van het plannen. Ik maak dan ook gebruik van een familieplanner in de keuken met alle afspraken van iedereen. Ook hangt er een schema op de koelkast voor de kinderen. Daarop staat wanneer ze gym hebben, volleybaltraining en andere vaste schema’s. Ook hou ik nog steeds van een papieren agenda. Toen ik deze agenda zag, werd ik wel nieuwsgierig. Want dit is geen gewone agenda. Dit is ook een werkboek, een levensplanner. Dat klonk interessant. In deze blog lees je alles over de Eenvoudig leven agenda 2023 – Eindelijk in balans.

Wat vind je in deze Eenvoudig leven agenda?

Je vraagt je natuurlijk af wat er dan anders is aan deze agenda. Uiteraard staan de standaard zaken die in een agenda horen, ook in deze agenda. Denk aan je persoonlijke gegevens, een jaarkalender, vakanties en feestdagen. Ook is er achterin ruimte voor notities. De agenda heeft een handige weekindeling waarbij steeds op de rechterpagina de dagen van de week staan. Leuk is dat boven elke week een quote of vraag staat die je aanzet tot nadenken. Op de linker pagina is ruimte voor belangrijke thema’s en acties voor de betreffende week. Dat is dus de plek voor een soort to-do-list en reminders. Maar die kun je dan indelen naar thema zoals “werk”, “tuin”, “gezin”, maar ook “voor mezelf zorgen”. Deze thema’s kun je zelf bedenken en invullen.

Eenvoudig Leven Agenda 2023

Achter in de agenda vind je voor iedere week een evaluatie pagina met reflectie vragen. Denk daarbij aan vragen als:

  • Hoe ging het deze week?
  • Waar ben je tevreden over?
  • Welke uitdagingen kwam je tegen?

Elke maand heeft een nieuw thema en aan het begin van elke maand vind je een inspirerende tekst van Nynke Valk (www.dehelderespiegel.nl) die je kan helpen bij het invullen van de agenda en het vormgeven van je leven.

Waarom deze speciale Eenvoudig leven agenda?

Het mooie aan deze (papieren) agenda is dat je zelf opschrijft en zichtbaar maakt wat echt belangrijk voor je is. Deze agenda is daar een hulpmiddel bij. En door daar bewust over na te denken, het op te schrijven en te evalueren, steunt deze agenda je bij je persoonlijke groei en zelfregie.

Zoals gezegd ben ik wel iemand van structuur en plannen. De valkuil is dat je vooral bezig bent met het afwerken van je to-do-lijstjes die vooral gericht zijn op je werk, je huishouden etc. Maar de thema’s als voor jezelf zorgen, sporten, naar buiten gaan of gewoon even niks doen, zijn zeker zo belangrijk. En ook die thema’s kun je kwijt in deze agenda. En ook die kun je evalueren. Het creëert bewustwording en inzicht en in de drukke maatschappij waar we in leven denk ik dat deze agenda je absoluut helpt om je hart te volgen en stil te staan bij wat echt belangrijk is.

Waar koop je de Eenvoudig leven agenda?

Ook benieuwd naar deze agenda? Deze agenda kost € 21,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via Bookspot. ISBN: 9789491728471

Geef een reactie