Help, mijn woorden blijven steken

Wanneer je kind moeite heeft met praten, kan dat best lastig zijn. Bijvoorbeeld wanneer je kind stottert. Hoe is dat voor jouw kind, voor jou en voor jullie omgeving? Hoe ga je daarmee om? Om daarbij te helpen is dit prentenboek gemaakt. Het helpt om stotteren bespreekbaar te maken voor iedereen.

Help, mijn woorden blijven steken

Dit mooie boek gaat over Ronel. Ronel is een vrolijke en talentrijke rups die stottert. Vooral in de klas hindert hem dat. Bijvoorbeeld bij de talentenronde, waarbij iedereen zijn eigen talent benoemd. Maar bij Ronel blijven de woorden steken. Het lukt niet en dan is Ronel verdrietig. Gelukkig geven Eekhoorn Pluis en zijn andere dierenvrienden hem verschillende tips om daarmee om te gaan. Je mag zijn wie je bent en iedereen heeft zijn eigen talenten. En zo leert rupsje Ronel tevreden te zijn met wie hij is en ontpopt hij zich tot een prachtige vlinder.

Help, mijn woorden blijven steken

Het is een heel leuk prentenboek met mooie illustraties en het kan heel goed helpen om stotteren bespreekbaar te maken. Gevoelens worden benoemd en mooi is dat de talenten van iedereen benadrukt worden. Waar ben jij goed in?

Ook wordt er gesproken over vervelende gedachten en helpende gedachten. Maar wel allemaal op een hele eenvoudige en voor kinderen geschikte manier. Daarmee is dit boek een mooie handreiking voor ouders, verzorgers, leerkrachten en iedereen die te maken heeft met (jonge) kinderen die stotteren. Het boek kan je helpen het stotteren bespreekbaar te maken en te leren hoe er mee om te gaan. Het boek kan samen gelezen worden met kinderen vanaf ongeveer vijf jaar.

Waar te koop

Ook benieuwd naar dit mooie boek? Dit boek van Acco kost € 17,50 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via Bookspot. ISBN: 9789025884208

Geef een reactie