Lezen: Jochem Myjer: De Gorgels en de laatste kans

Jochem Myjer ken je misschien wel. En misschien weet je ook wel dat hij kinderboeken schrijft. De gorgels is een populaire serie. In november 2022 verscheen het nieuwe boek over De Gorgels: De Gorgels en de laatste kans! In dit superspannende slotdeel gaan Melle en Bobba naar het Hoge Noorden voor hun grootste avontuur tot nu toe.

De gorgels

Kinderen zijn heel bijzondere mensen. Ze kunnen of-niet-of-wel een vader en een moeder hebben. En of-niet-of-wel zusjes of broertjes. Maar ze hebben allemaal een Gorgel! Gorgels zijn klein en zo razendsnel dat je superogen nodig hebt om ze te zien. In het eerste deel van de Gorgels maak je kennis met Melle. Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Het lijkt wel een bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school en thuis over vertelt, lacht iedereen hem uit en zegt dat het onzin is. Zulke wezentjes kunnen niet bestaan. Maar Melle weet zeker wat hij gezien heeft. En dat is de eerste kennismaking met de Gorgels en de familie van Melle. In het tweede deel is Melle en zijn familie op vakantie in de Alpen en beleven ze daar een nieuw avontuur. En nu is er het derde en laatste deel in deze serie:  De Gorgels en de laatste kans!

De Gorgels en de laatste kans

Als je de achterkant van het boek leest, weet je al dat het weer een spannend avontuur wordt:

Plotseling ziet Melle een enorme zeearend. Op zijn rug zitten Waakgorgel Jukko en een slapende Grensgorgel uit het Hoge Noorden. Jukko slaat alarm: de Brutelaars zijn dit jaar extra vroeg onderweg naar het Zuiden. En de Paarsgestipte Groensnotbrutelaar brengt steeds meer Gorgels op een geheimzinnige manier in een diepe slaap.
Wie moeten nu de Mensenkinderen beschermen?
Natuurlijk heeft Melle een Plan.

Dat is het begin van een superspannende en gevaarlijke reis langs fjorden en watervallen naar de toendra in het Hoge Noorden. Melle, Limoni en Katja zetten samen met een team van de beste Gorgels ter wereld alles op alles om de Gorgels van hun ondergang te redden.

De Gorgels en de laatste kans

Het boek is erg leuk en spannend om te lezen en geschikt voor kinderen van ongeveer zeven tot twaalf jaar. Het verhaal is een spannend avontuur boordevol fantasie. Het boek heeft pagina’s met best veel tekst, maar is lekker vlot geschreven met korte hoofdstukken en korte zinnen. Uiteraard komen de bijzondere namen van de Gorgels voorbij, net als hun grappige taaltje. En natuurlijk staat het boek vol met leuke, mooie illustraties in kleur. Dat samen maakt het een heerlijk boek om te lezen.

Waar te koop

Ook benieuwd naar dit leuke boek? Dit boek van uitgeverij Leopold kost € 21,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via Bookspot. ISBN: 9789025884208

Nog meer leuke kinderboeken

Uitgeverij Leopold heeft nog veel meer boeken voor kinderen. Lees ook de volgende blogs:

De griezelbus

Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan

De wisselaar: Durf jij met iemand van leven te ruilen?

Grumor in groep 8

Time Travelers – Rennen voor je leven

Drakenstorm – De drakenleerling

Miljonairskind | Het verborgen eiland

Hallo allemaal! Het LEUKSTE voorleesboek door juffen en meesters

Het geheim van de YouTube ster

Help! Een klas zonder meester

Het geheim van de wifi

500 appjes die ik niet wil lezen

1 gedachte op “Lezen: Jochem Myjer: De Gorgels en de laatste kans

  1. Pingback: Het huis ontploftBlogsbyingrid

Geef een reactie