Lezen: Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan

Misschien ken je de boeken van het Miljonairskind. Van dezelfde schrijfster, Ilona de Lange, is er nu een nieuw leuk boek: Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan. Het boek gaat over Ravi die er van droomt om naar het grootste en coolste zwemparadijs van het land te gaan. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar tot en met de bovenbouw van de basisschool. Nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral even verder.

Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan

Van het lezen van de achterkant van het boek werd ik al nieuwsgierig:

Ravi heeft maar één wens: hij wil naar het grootste en coolste zwemparadijs van het land. Zijn moeder verbiedt het, maar Ravi gaat stiekem toch. Razendsnelle glijbanen, turbo watervallen – het is er te gek! Maar er gebeuren ook vreemde dingen in het zwemparadijs. Vooral over die ene glijbaan hoort Ravi de wildste verhalen. In die glijbaan hoort en ziet hij dingen die hij niet kan verklaren. Midden in de nacht sluipt Ravi samen met Jamila het zwemparadijs binnen – op zoek naar de waarheid.

Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan

Het verhaal begint met Ravi’s verjaardag. Hij krijgt als cadeau voetbalkaartjes voor een wedstrijd van het Nederlands elftal. Maar hij wil veel liever kaartjes voor Aquapark Atlantis. Stiekem gaat hij met zijn buurmeisje Jamila naar Atlantis. Het is er geweldig, maar er gebeuren ook vreemde dingen. Grote golven in het water, draaikolken die verschijnen en verdwijnen, waterdruppels die een boodschap vormen in morsecode. Ravi voelt aan alles: die boodschap is voor hém bedoeld. En dan begint het avontuur pas echt.

Het boek is erg leuk om te lezen en geschikt voor kinderen vanaf ongeveer negen jaar. Het boek heeft leuke illustraties en is spannend, maar niet te spannend. Het blijft leuk. Ik weet zeker dat Emma dit boek deze zomer met veel plezier zal lezen.

Waar te koop

Ook benieuwd naar dit boek? Dit boek van uitgeverij Leopold kost € 15,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via kinderboeken.nl of bij Bookspot. ISBN: 
9789025883126

Nog meer leuke kinderboeken

Uitgeverij Leopold heeft nog veel meer boeken voor kinderen. Lees ook de volgende blogs:

Miljonairskind | Het verborgen eiland

De wisselaar: Durf jij met iemand van leven te ruilen?

Hallo allemaal! Het LEUKSTE voorleesboek door juffen en meesters

Het geheim van de YouTube ster

Help! Een klas zonder meester

Het geheim van de wifi

500 appjes die ik niet wil lezen

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

1 gedachte op “Lezen: Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan

  1. Pingback: Lezen: Jochem Myjer: De Gorgels en de laatste kansBlogsbyingrid

Geef een reactie