Lezen | De geheime tuin

De geheime tuin. Een spannende titel en een intrigerende kaft met een slot. Dat maakte me wel neiuwsgierig naar dit dikke boek. Het boek is een hervertelling met prachtige illustraties. Het is de hervertelling van het verhaal van het ongewenste weesmeisje Mary en haar weggestopte neef Colin, die opbloeien in de verboden tuin die ze weer tot leven wekken. Ik kende dit verhaal nog niet en was dan ook erg benieuwd. 

De geheime tuin

The Secret Garden van Frances Hodgson Burnett verscheen voor het eerst in 1911. Het verhaal gaat over het stugge, egoïstische weesmeisje Mary dat een verboden, verwaarloosde tuin weer tot bloei weet te brengen. Daarmee bloeit ze zelf ook op. Ook nu, na meer dan 100 jaar is het nog altijd een mooi en betoverend verhaal voor jong en oud, waarin de parallellen tussen natuur, vriendschap en verbeelding onopvallend lijken, maar magisch zijn. Binnen de Engelse literatuur wordt dit verhaal als een klassieker gezien.

De geheime tuin het verhaal

Als Mary’s ouders overlijden, moet ze bij haar oom gaan wonen. Maar haar oom is een verbitterde man die in een veel te groot huis woont, Hij wil niks van haar weten. Maar zijn landgoed blijkt grote geheimen te verbergen. Er is een kamer waaruit vreemde geluiden komen en een deur in de tuin is al jarenlang op slot. Mary besluit op onderzoek uit te gaan.

de geheime tuin

Ik vond het bijzonder dat ik dit verhaal helemaal niet kende. Maar daarom ook des te leuker om dit boek te lezen. Het boek is best dik met 255 pagina’s. Het boek is leuk geschreven en aan niks merk je dat het een oud verhaal is. Ook de illustraties zijn prachtig zonder oubollig of ouderwets te zijn. Soms zijn de illustraties in zwart/wit. Dan weer volledig in kleur of juist in zwart/wit met een kleurnuance zoals bij het roodborstje. Het boek leest makkelijk weg en is goed te lezen voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.

Waar te koop

Dit leuke en spannende boek van uitgeverij Lemniscaat heeft bijna 260 pagina’s en kost € 24,99. Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bookspot ISBN: 9789047710851.

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie