Het boeddhisme eenvoudig uitgelegd

Het boeddhisme. De meesten van ons hebben er wel eens van gehoord. Vaak associëren we het boeddhisme met termen als meditatie en karma. Om meer te weten te komen over het boeddhisme, leek me dit boek van uitgeverij Deltas wel interessant.

Het boeddhisme eenvoudig uitgelegd

Het boeddhisme is een levensbeschouwelijke en religieuze stroming die ontstond uit de leer die volgens de overlevering werd gesticht door  Gautama Boeddha, de historische Boeddha, die in de 6e en 5e eeuw v.Chr. in het noorden van India  leefde. Boeddhisten geloven dat men bevrijd kan worden uit de cirkel van wedergeboortes door het volgen van de door de Boeddha onderwezen middenweg. De belangrijkste aspecten van deze middenweg zijn het uitbannen van alle materiële verlangens, het zich ethisch gedragen, en het ontwikkelen van de geest. Hoewel het boeddhisme in India zelf geleidelijk verdwenen is, heeft het zich over andere delen van Azië verspreid. Het heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Azië en op de ontwikkeling van de cultuur en samenleving daar. Ook heeft het boeddhisme in het Westen (Europa, Noord-Amerika) aanhang gevonden.

Het boeddhisme eenvoudig uitgelegd

Het boek is in twee delen gesplitst. In deel 1 gaat het om enkele verhelderende sleutels. Er wordt een stuk geschiedenis behandeld, de vier waarheden worden uitgelegd, karma wordt toegelicht, het doel van het boeddhisme wordt eenvoudig uitgelegd en de laatste hoofdstukken in dit eerste deel gaan over leren mediteren en het boeddhisme en het Westen.

Het tweede deel van het boek gaat over het boeddhisme als hulp in het leven van alledag. Denk aan beter zijn met jezelf en met anderen zijn, beter in je vel zitten en je beter voelen op het werk, in de liefde en in het gezin. Het boek wijst je de weg hierin. Zo volgt er in het tweede deel eerst een vragenlijst. En afhankelijk van je antwoorden wordt je doorverwezen naar verschillende hoofdstukken die voor jou relevant zijn.

Het boek ziet er van binnen erg mooi uit. Het leest makkelijk weg en door het gebruik van de oranje kleur oogt het erg vriendelijk. Ik vind het een interessant boek om door te lezen en op je dagelijks leven te reflecteren.

Waar te koop?

Ook enthousiast geworden? Dit interessante boek van uitgeverij Deltas met meer dan 200 pagina’s kost € 24,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online bijvoorbeeld via Bookspot (ISBN: 9789044762952).

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

Geef een reactie