Lezen: Gameboek – Schaduwkraai

Een boek met een spannende kaft: Gameboek – Schaduwkraai. Spion, magiër of strijder, wie ben jij?

Een boek dat leest alsof je in een game rondloopt en het spel zelf speelt. Ideaal dus voor kinderen die liever gamen dan lezen. Het boek is geschikt voor kinderen/jongeren vanaf ongeveer 10 jaar en is leuk om mee op vakantie te nemen. Geen games mee maar wel een boek dat op gamen lijkt.

Gameboek – Schaduwkraai

In dit boek ben jij schaduwkraai, de held van het spannende fantasy verhaal. In een wereld vol fantasie kun je vechten met trollen en praten met dwergen.

Het boek speelt zich af in Ulvenria. Ulvenria is een lang met hoge bergen en uitgestrekte bossen en wordt bedreigd door de kwade heer Raznor. Hij heeft met zijn leger van gnarken een stad in het noorden aangevallen en bedreigt nu ook de rest van het land. Het is jouw missie om hem te verslaan.

Eerst kies je wie je wilt zijn: een strijder, een spion of een magiër. Vervolgens kies je je eigen gave: intuïtie, spoorzoeken, sloten openen of zakkenrollen. En dan begint het verhaal. Je lost raadsels op en zoekt naar magische schatten en geheime deuren. Jij bepaalt welke stappen je zet. Na elke alinea sta je voor een nieuwe keuze. Jij bepaalt het verhaal.

Gameboek - Schaduwkraai

Het boek is echt leuk om te lezen. Het lezen wordt nog leuker gemaakt doordat je zelf het verhaal bepaalt. De alinea’s zijn kort en door het maken van keuzes wordt je door het boek geleid. Daardoor lees je niet pagina na pagina maar blader je steeds naar een volgende alinea, vooruit of achteruit.

Het boek is geschikt voor de leeftijd van 10 tot ongeveer 15 jaar. Schrijver Marcel Groenewegen bedacht dit boek voor zijn kinderen, die liever gamen dan lezen. Nu zijn onze meiden niet echt fanatieke gamers, maar ook dan is dit boek erg leuk. Want het is anders dan anders.

Schaduwkraai leest als een game en laat je, door zelf steeds opnieuw keuzes te maken, echt meedoen in het verhaal, alsof je een game speelt.

Waar te koop?

Dit leuke boek van uitgeverij de Witte Leeuw met een harde kaft en ongeveer 220 pagina’s kost € 15,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij kinderboeken.nl of bookspot. ISBN: 9789493236264

Geef een reactie