Santino beach – mooi strandje vlakbij Stresa (Lago Maggiore) in Noord Italië

Ga je dit jaar naar Lago Maggiore, in de buurt van Stresa (met je kinderen) dan is Santino beach echt een aanrader. Natuurlijk kun je zwemmen in het Lago Maggiore of Lago Mergozzo. Maar het is zeker zo leuk om een keer naar Santino beach te gaan. In deze blog lees je hoe je er komt, waar je rekening mee moet houden en laat ik je onze mooiste foto’s zien.

Blogsbyingrid Santino Beach

Santino beach – mooi strandje vlakbij Stresa

Mensen bij ons op de camping waren er vorig jaar al geweest: Santino Beach. Een leuk strandje vlakbij onze camping (Continental Camping Village aan Lago Mergozzo). En aangezien wij mooie watervallen, watertjes en strandjes erg leuk vinden, besloten wij ook een dagje naar Santino Beach te gaan.

Santino beach

Volgens de mensen op onze camping was het nog geen kwartier rijden. We tikten Santino beach in op google maps en inderdaad het was erg dichtbij. Binnen een kwartiertje waren we er dan ook. De auto parkeer je langs de weg en via een stenen trapje loop je zo omlaag naar het strand. Het kan niet missen.

Wat een mooie omgeving en wat een prachtig stukje natuur is dit. Je hebt een stukje kiezelstrand en verder eigenlijk een soort strand of droge rivierbedding met keien. De zijkant is ondiep, maar hoe verder naar het midden van het water je gaat, hoe dieper het wordt totdat je niet meer kunt staan.

Daarnaast prachtige rotsen waar je nog verder kunt gaan. Dat hebben wij niet gedaan omdat Anne net haar been uit het gips had na een gebroken kuitbeen/enkel. Maar we hebben ons een heerlijk plekje aan de kant gezocht. Daar onze handdoek, koeltas en kleding neergelegd en zwemmen maar!

Dit was echt een super uitje. We hadden wat lekkers en wat drinken bij ons en hebben hier genoten van de natuur. Het water was lekker koel en het zonnetje scheen heerlijk. Ik vind het ook echt een aanrader. Heb je even geen zin in het zwembad of het meer en wil je naar een (best wel) rustig en mooi stukje water, ga dan vooral een keertje naar Santino beach als je in de buurt bent van Stres of Verbania. De kinderen genoten optimaal en wij vonden het ook fantastisch.

Hou wel nog even rekening met het volgende als je gaat:

  • doe makkelijk schoeisel aan. Schoenen zou ik afraden omdat je toch echt door water moet. Waterschoenen zijn ideaal. Op blote voeten of slippers kan, maar is op sommige plekken echt glad. Teva’s kan ook prima voor kleine kinderen.
  • neem wat te eten en te drinken mee. Het was warm en ondanks dat je geen echte inspanning levert (het is geen flinke klim of zo) is het lekker om iets te kunnen eten en drinken. Zeker als je over de rotsen verder wilt lopen, is dat aan te raden.
  • doe badkleding onder je kleding aan en neem eventueel een handdoek mee. Het water is heerlijk koel om in te zwemmen. De handdoek en schone kleren kun je ook in de auto laten liggen. Dan hoef je niet zoveel mee te sjouwen.
  • let op de veiligheid. Wij gingen eind juli in een hele droge periode en een lage waterstand. Je moet dit natuurlijk niet doen met een hoge waterstand of kans op onweer.
  • het kost niets, maar er is verder ook niets. Je kunt er niks kopen en er is geen toezicht.

Ook leuk: Eiland hoppen op het Lago Maggiore

2 gedachten over “Santino beach – mooi strandje vlakbij Stresa (Lago Maggiore) in Noord Italië

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Eiland hoppen op het Lago MaggioreBlogsbyingrid

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Restaurant tip Lago Maggiore: La RampolinaBlogsbyingrid

Geef een reactie