Restaurant tip Lago Maggiore: La Rampolina

Je hebt het wel eens met elkaar over je vakantieplannen. En je deelt tips van bezienswaardigheden, campings en restaurants met elkaar. Zo had ik het voor de vakantie met onze tandarts over onze vakantieplannen naar Lago Maggiore. Hij raadde ons een restaurant aan met prachtig uitzicht over het meer en lekker eten: La Rampolina. We zijn dus een avondje naar dit restaurant in Campino (Verbania) gereden en het was inderdaad prachtig en heerlijk. We hebben genoten. Vandaar dat ik dit leuke restaurant ook met jullie wil delen.

La Rampolina

Wij verbleven op Continental Camping Village. Vandaar was het ongeveer een kwartiertje tijden naar La Rampolina. De weg er naar toe is al mooi door de heuvels. We hadden geluk, want er was nog een plekje vrij voor ons. We konden helaas niet buiten zitten, maar binnen hadden we ook een mooi plekje en konden we ook van het uitzicht genieten. Het uitzicht is echt prachtig. Je kijkt uit over het Lago Maggiore en over de Borromeïsche eilanden: Isola Bella, Isola dei Pescatori en Isola Madre. La Rampolina heeft ook een mooie tuin waar diverse planten, bloemen en ook groentes groeien. Dat vonden de meiden ook super leuk om te zien.

Lees ook: Eiland hoppen op het Lago Maggiore

Lekker eten bij La Rampolina

En dan natuurlijk het eten. Gelukkig voor ons hadden ze de kaart niet alleen in het Italiaans, maar ook in het Engels. Je kunt kiezen uit verschillende menu’s of zelf a la carte iets bestellen. Wij kozen voor het laatste. De meiden bestelden ravioli, ik bestelde pasta pesto en Joa bestelde Tagliata (een soort biefstuk salade) met aardappelen en groente uit de eigen tuin. De meiden vonden mijn pasta nog lekkerder dan hun eigen pasta en hebben hier pasta met groene pesto leren eten. Ze vonden het heerlijk. En natuurlijk mocht er ook een toetje uitgekozen worden. Zelf koos ik voor tiramisu. En deze was super lekker. Emma koos voor appelgebak met ijs en Joa en Anne deelden de Rampolina cup, een coupe met ijs, slagroom en perzik. Dat ging er wel in!

Wat kost het eten bij La Rampolina?

Het eten bij La Rampolina is niet goedkoop (op het terras in Stresa was het goedkoper), maar ook zeker niet heel duur. Voor een pasta betaalden we (zomer 2022) € 14, een hoofdgerecht zoals de Tagliata kostte € 24 en een toetje kost tussen de € 6 en € 8.

Wat ons betreft is La Rampolina echt een aanrader. Een super mooi plekje met heerlijk eten. Wil je bij La Rampolina gaan eten, dan doe je er goed aan om te reserveren. Dan weet je zeker dat je een plekje hebt en kun je waarschijnlijk ook lekker buiten zitten. Meer info vind je op de website van La Rampolina: https://www.larampolina.com/en/hello-2/

La Rampolina

Via Someraro, 13

28838 Campino (VB)

Tel. +39 0323 923415

Wij hebben genoten van Italië! Mooie omgeving, lekker weer en lekker eten. Wat ons betreft een geweldig land. Wat denk jij van een vakantie all inclusive naar Italië?

Ook leuk:

Eiland hoppen op het Lago Maggiore

Santino beach – mooi strandje vlakbij Stresa (Lago Maggiore) in Noord Italië

1 gedachte op “Restaurant tip Lago Maggiore: La Rampolina

  1. Pingback: Continental camping villageBlogsbyingrid

Geef een reactie