Lezen: Wereldspionnen 3 – De verboden stad

Dit keer weer een spannend leesboek voor kinderen die wel houden van een avontuurlijke verhaal. Misschien kende je deel 1 en 2 van deze nieuwe serie al: Wereldspionnen. En nu dus al weer het derde deel met een nieuw avontuur en een nieuwe missie voor de wereldspionnen. Lees je mee in De verboden stad?

Wereldspionnen

Het eerste deel van wereldspionnen kwam begin 2021 uit. Vijf kinderen met elk een uniek talent worden opgeleid tot spion bij de Britse geheime dienst. Sara is een van de vijf kinderen. Zij kan als geen ander computers hacken. Haar leven verandert wanneer een wildvreemde man, met de codenaam Moeder, haar meeneemt naar Schotland. Daar leert Sara, met codenaam Brooklyn, samen met Parijs, Rio, Kat en Sydney alles over inbreken, stilletjes sluipen en explosieven. Hun doel: de wereld redden van duistere schurken. En hun eerste geheime missie? Parijs! Dit spannende boek was het eerste deel in de serie Wereldspionnen van James Ponti. Voor liefhebbers van bijvoorbeeld de Costa Banana-serie van Jozua Douglas. Het is een boek met veel humor en lekker vlot geschreven.

Lees ook: Wereldspionnen 2 – Geen brug te ver

Wereldspionnen 3 – De verboden stad

Na hun avontuur in Frankrijk en San Francisco komen de wereldspionnen nu in Peking terecht. De criminele groep Umbra probeert aan nucleair materiaal te komen door een Noord-Koreaanse kernfysicus aan hun kant te krijgen. Dat is levensgevaarlijk en dus is het weer tijd voor de wereldspionnen om in actie te komen. Hun moeilijkste undercovermissie tot nu toe brengt ze van een inbraak in Londen en schaakkampioenschappen in Moskou tot een gevaarlijke reddingsactie in Peking. Kunnen ze voorkomen dat de kernfysicus in handen van de toeristen valt, of heeft Umbra ze schaakmat?

Het boek is erg leuk en spannend om te lezen. Het verhaal zit vol ingenieuze strategieën en afleidingsmanoeuvres om de vijand te slim af te zijn. Je merkt dat het boek geschikt is voor iets oudere kinderen (vanaf tien jaar) want het boek heeft geen illustraties en bijna 400 pagina’s. Het is een spannend boek, zonder eng te worden en juist met grappige stukken.

Waar te koop

Ook benieuwd naar dit boek? Dit boek van uitgeverij de Fontein kost € 16,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via bookspot. ISBN: 9789026161872


1 gedachte op “Lezen: Wereldspionnen 3 – De verboden stad

  1. Pingback: Lezen: Wereldspionnen 4 - Tussen de tombesBlogsbyingrid

Geef een reactie