Lezen: Wereldspionnen 2 – Geen brug te ver

Dit keer weer een spannend leesboek voor kinderen die wel houden van een avontuurlijke detective. Misschien kende je deel 1 van deze nieuwe serie al: Wereldspionnen. En nu dus al weer het tweede deel met een nieuw avontuur en een nieuwe missie voor de wereldspionnen. Lees je mee in Geen brug te ver?

Wereldspionnen

Het eerste deel van wereldspionnen kwam begin 2021 uit. Vijf kinderen met elk een uniek talent worden opgeleid tot spion bij de Britse geheime dienst. Sara Martinez is een van hen. Zij kan als geen ander computers hacken, maar het heeft haar weinig goeds gebracht. Dat verandert in één klap wanneer een wildvreemde man, met de codenaam Moeder, haar meeneemt naar Schotland. Daar leert Sara, met codenaam Brooklyn, samen met Parijs, Rio, Kat en Sydney alles over inbreken, stilletjes sluipen en explosieven. Hun doel: de wereld redden van duistere schurken. En hun eerste geheime missie? Parijs! Dit spannende boek is het eerste deel in de serie Wereldspionnen van James Ponti. Voor liefhebbers van bijvoorbeeld de Costa Banana-serie van Jozua Douglas. Het is een boek met veel humor en lekker vlot geschreven.

Wereldspionnen 2 – Geen brug te ver

Na hun avontuur in Frankrijk maken de wereldspionnen zich op voor een nieuwe missie. Brooklyn en Sydney zijn speciaal op reis gestuurd op het onderzoeksschip van de marine, de Sylvia Earle. Ze moeten twee meisjes beschermen. Van de een is de moeder een hooggeplaatst lid van het parlement, de ander is de dochter van de hertog van Covington. Er blijkt een mol te zijn onder de wereldspionnen. Terwijl ze proberen te ontdekken wie het is, komen ze in San Fransisco terecht. Maar terwijl ze een mogelijk misdrijf in de Botanische Tuinen onderzoeken, ontdekken ze dat ze zelf ook onder een vergrootglas liggen. Al snel raken ze verzeild in een zenuwslopend avontuur vol riskante missies en mysterieuze dubbelagenten!

Het boek is erg leuk en spannend om te lezen. Je merkt dat het boek geschikt is voor iets oudere kinderen (vanaf negen jaar) want het boek heeft geen illustraties en maar liefst 350 pagina’s. Het is een spannend boek, zonder eng te worden en juist met grappige stukken.

Waar te koop

Ook benieuwd naar dit boek? Dit boek van uitgeverij de Fontein kost € 16,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via bol.com. ISBN: 9789026154638


2 gedachten over “Lezen: Wereldspionnen 2 – Geen brug te ver

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen: Wereldspionnen 3 – De verboden stadBlogsbyingrid

  2. Pingback: Lezen: Wereldspionnen 4 - Tussen de tombesBlogsbyingrid

Geef een reactie