Lezen: Wereldspionnen 4 – Tussen de tombes

Dit keer weer een spannend leesboek voor kinderen die wel houden van een avontuur. Misschien ken je de eerste drie delen van deze serie al: Wereldspionnen. En nu dus al weer het vierde deel met een nieuw avontuur en een nieuwe missie voor de wereldspionnen. Lees je mee in Tussen de tombes?

Wereldspionnen – de serie

Het eerste deel van de serie wereldspionnen kwam begin 2021 uit. Vijf kinderen met elk een uniek talent worden opgeleid tot spion bij de Britse geheime dienst. Sara is een van de vijf kinderen. Zij kan als geen ander computers hacken. Haar leven verandert wanneer een wildvreemde man, met de codenaam Moeder, haar meeneemt naar Schotland. Daar leert Sara, met codenaam Brooklyn, samen met Parijs, Rio, Kat en Sydney alles over inbreken, stilletjes sluipen en explosieven. Hun doel: de wereld redden van duistere schurken. En inmiddels is nu dus het vierde deel van deze serie uit.

Wereldspionnen 4 – Tussen de tombes

Op de achterkant van het boek lees je al waar dit avontuur over gaat:

Kat houdt van logica en orde, heeft een favoriet nummer van acht cijfers en kan een patroon van mijlenver herkennen. Dus wanneer een reeks cyberaanvallen belangrijke locaties in Londen treft, maakt Kats vermogen om logica te vinden in chaos haar de perfecte missieleider. Maar terwijl Brooklyn, Sydney, Parijs en Rio de ontcijferde berichten naar Egypte en de oude dodenstad van Caïro volgen, realiseert Kat zich dat er nog een andere laag onder dit mysterie zit…

Het boek is weer erg leuk en super spannend om te lezen. En ook de omgeving waar het verhaal zich afspeelt is spannend en mysterieus met de piramides en tombes. Ook is het geweldig om te lezen over cyberaanvallen, sporen die achtergelaten worden en het traceren van mensen. Super spannend en ingenues. Je merkt dat het boek geschikt is voor iets oudere kinderen (vanaf tien jaar) want het boek heeft soms best moeilijke woorden, geen illustraties en ruim 300 pagina’s. Het is een spannend boek, maar niet eng zodat je er nachtmerries van krijgt. Het is een detective vol avontuur en humor.

Waar te koop

Ook benieuwd naar dit boek? Dit boek van uitgeverij de Fontein kost € 17,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via bol.com of  bookspot. ISBN: 9789026161896

Lees ook de blogs:

Wereldspionnen 2 – Geen brug te ver

Wereldspionnen 3 – De verboden stad


Geef een reactie