Wat zijn de voordelen van een meegroeibed?

Misschien heb je al weleens gehoord dat een meegroeibed zoveel voordelen heeft. Een van de voordelen van dit soort kinderbedden is dat het zeer gunstig is qua geld. In dit artikel vertellen we je erg graag meer over.

Minder geld uitgeven

Een meegroeibed is een bed waarvan je de bedbodem in hoogte kan verstellen maar je kan het bed ook langer maken. Ideaal! Zo kan je op elk moment het bed aanpassen naar wat je nodig hebt. Je hoeft namelijk (als je zoon of dochter uit zijn of haar bed groeit) geen nieuw bed te kopen. Dat scheelt aanzienlijk in de uitgaven.


Het is voor je kind veel gemakkelijker de overgang naar een groter bed


Heeft je kind soms moeite, met de overgang naar een groter bed? Met een meegroeibed verloopt dit proces gemakkelijker en zonder veel problemen. Het bed blijft namelijk hetzelfde en dat voelt voor je kind heel eigen aan. Je past het alleen in de lengte en of in de hoogte aan. Dit is in verhouding een veel natuurlijkere overgang dan, dat je kind ineens in een heel nieuw bed moet gaan slapen.


Meegroeibedden gaan lang mee


Uiteraard is het ook heel fijn, dat meegroeibedden heel lang meegaan. Met een beetje geluk gaat het bed mee totdat je zoon of dochter eigenlijk toe is aan misschien wel een twee persoons boxspring of bed. Het gaat heel lang mee en dat is niet alleen fijn (omdat je niet steeds weer een nieuw kinderbed aan moet schaffen), maar ook omdat je hiermee daadwerkelijk het milieu spaart.

Door niet steeds weer een geheel nieuw bed of complete kinderslaapkamer aan te schaffen heeft dit ook een gunstig effect op het milieu. Duurzaamheid is een woord dat zeker van toepassing is op een meegroeibed. Kinderbedden van goede kwaliteit gaan echt jarenlang mee.


Nooit wachten; je kan het bed verstellen wanneer je maar wil


Is je kind qua leeftijd of groei echt toe aan een groter bed? Heb je een meegroeibed, dan hoef je niet te wachten en kan je direct wanneer je maar wil het bed groter maken. Op een nieuw bed zit vaak wat levertijd en waarschijnlijk heb je het nieuwe kinderbed ook niet direct al helemaal in elkaar gezet. Met een meegroeibed pas je de lengte en de hoogte eenvoudig aan.


Mocht je een dag later erachter komen dat een groter bed nog net een stapje te ver is voor je zoon of dochter. Dit is geen enkel probleem dan maak je het bed in een handomdraai weer terug iets kleiner. Het is een van de belangrijkste voordelen. Het is eigenlijk een heel veelzijdig bed en je kan het aanpassen verstellen wanneer jij het wil of wanneer je kind eraan toe is.

Geef een reactie