Lezen: Het geheim van de gouden medaille

Een nieuw boek uit de serie Het Geheim Van… Dit keer Het geheim van de gouden medaille. Wie de boeken uit deze serie kent, weet dat het leuke en spannende boeken zijn. En ook dit boek is weer een aanrader.

Het geheim van de gouden medaille

Als je de achterkant van het boek leest, weet je al dat dit een spannend boek is:

Felix zit op judo. Sinds kort zit hij zelfs in de selectie! Maar Felix heeft nog niet één medaille gewonnen. Is hij eigenlijk wel zo goed in judo?

Gelukkig houdt hij ook van voetballen. Maar dan schopt hij per ongeluk zijn voetbal in de tuin van nummer 13. Het huis dat Felix en zijn vriend Omar altijd vermijden. Felix is echt niet van plan om daar aan te bellen. Totdat hij op een dag toch voor die deur staat en iets heel vreemds ontdekt…

Het geheim van de gouden medaille

Het boek gaat over Felix. Het avontuur begint als de bal in de tuin komt van nummer 13. Felix en Omar weten niet wie er woont en het is er altijd donker met de gordijnen dicht. Maar dan zien ze de buurman en horen ze ook nog een andere stem. De buurman is boos en pakt de bal af. Later die week is er een pakketje voor de familie van Felix afgeleverd op nummer 13. En dat mag Felix ophalen bij de norse buurman. Als de buurman vervolgens valt, gaat Felix naar binnen om hem te helpen. En dan komt hij erachter van wie de andere stem is en nog meer ontdekt over de buurman.

Het boek is erg leuk en een beetje spannend om te lezen en geschikt voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar. Het boek heeft 85 pagina’s en de hoofdstukken zijn lekker kort. Ook staan er veel zwart wit tekeningen die het verhaal nog meer tot leven brengen. Het is een boek met een herkenbaar verhaal over judo, voetbal en omgaan met faalangst. Erg leuk voor de kids om te lezen.

Het geheim van…

Dit boek is onderdeel van de Geheim-serie van uitgeverij Leopold. Zo lazen wij al eens Het geheim van de wifi en Het geheim van de YouTube ster. De serie heeft al een heleboel boeken over geheimen. Denk aan een magisch potlood waarmee striptekeningen tot leven komen, een computerspel dat je leven overneemt of een manege waar de paarden verdwijnen. En de volwassenen weten van niks. Dus is het aan de kinderen om het mysterie op te lossen. Dat gebeurt allemaal in de Geheim-serie.

En wist je dat je op de website van kinderboeken.nl jouw geheim kunt opgeven als onderwerp voor een nieuw boek? dat Elk jaar organiseren zij een schrijfwedstrijd. Stuur jouw leukste, spannendste of grappigste geheim in en misschien maakt een kinderboekenschrijver daar wel een boek van. Uit alle ingezonden geheimen kiest de auteur het allerleukste geheim voor een nieuw boek. Iedereen maakt dus kans, ook als de inzending al langer geleden is verstuurd. Dat is toch geweldig leuk!

Waar te koop

Ook benieuwd naar dit leuke boek? Dit boek van uitgeverij Leopold kost € 13,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via bol.com of Bookspot. ISBN: 9789025883690

Nog meer leuke kinderboeken

Uitgeverij Leopold heeft nog veel meer boeken voor kinderen. Lees ook de volgende blogs:

Jochem Myjer: De Gorgels en de laatste kans

De griezelbus

Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan

De wisselaar: Durf jij met iemand van leven te ruilen?

Grumor in groep 8

Time Travelers – Rennen voor je leven

Drakenstorm – De drakenleerling

Miljonairskind | Het verborgen eiland

Hallo allemaal! Het LEUKSTE voorleesboek door juffen en meesters

Het geheim van de YouTube ster

Help! Een klas zonder meester

Het geheim van de wifi

500 appjes die ik niet wil lezen

Geef een reactie