De griezelbus

De Griezelbus van Paul van Loon ken je misschien wel. Met veel succes verscheen De Griezelbus dit jaar ook in Korea. De Koreaanse uitgever bewerkte het verhaal tot een spannende strip in mangastijl. Nu, vlak voor Halloween, verschijnt deze versie van de Griezelbus ook in Nederland: Een bloedstollend avontuur waarin Nederlandse en Koreaanse inspiratie samenkomen. Deze versie van de Griezelbus moet je gelezen hebben.

De griezelbus

‘WELKOM IN DE GRIEZELBUS! DIT WORDT EEN RIT DIE JULLIE NOOIT ZULLEN VERGETEN!’

Het is al 30 jaar geleden dat de allereerste Griezelbus verscheen. Het boek gaat over een klas die op schoolreisje gaat. Maar de bus die voor de school stopt, is geen gewone bus. Hij is beschilderd met afbeeldingen van spoken, skeletten en andere vreemde figuren. Op de zijkant staat met grote letters: De Griezelbus. Binnen in de bus is het donker. Als de bus gaat rijden, vertelt schrijver Onnoval griezelverhalen. Zijn het inderdaad verhalen of is er meer aan de hand?

Vanwege dit 30 jarig jubileum brengen uitgeverij Leopold en Paul van Loon een speciale uitgave van De Griezelbus in stripvorm, gemaakt door de Koreaanse Kim Deokyeong. Een geweldig boek voor alle fans van het eerste uur, en voor nieuwe lezers.

Het boek ziet er geweldig uit. Het boek is helemaal in kleur en ziet er prachtig uit met kleurrijke tekeningen en relatief weinig tekst. Het boek is een soort graphic novel, in stripvorm, maar dan wel in mangastijl. De mangastijl komt duidelijk terug in bijvoorbeeld de grote ogen van de personages. Het boek heeft ruim 200 pagina’s en is geweldig om te lezen.

Waar te koop

Ook benieuwd naar dit boek? Dit boek van uitgeverij Leopold kost € 17,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via Bookspot. ISBN: 9789025882143

2 gedachten over “De griezelbus

  1. Pingback:   Blogsbyingrid  |   Lezen: Drakenstorm | De verboden grotBlogsbyingrid

  2. Pingback: Lezen: Jochem Myjer: De Gorgels en de laatste kansBlogsbyingrid

Geef een reactie