Continental camping village in Fondotoce aan het Lago di Mergozzo vlakbij Lago Maggiore

Blogsbyingrid Continental Camping Village

Wij gingen op vakantie naar Noord Italië vlakbij Lago Maggiore. We kozen Continental camping village in Fondotoce aan het Lago di Mergozzo. Continental camping village is een mooie camping met onder andere een zwembad, veel speelgelegenheid, waaronder voetbalvelden en tennisbanen en het ligt aan het Lago di Mergozzo. In deze blog lees je meer over de camping en leuke activiteiten in de buurt.

Continental camping village in Fondotoce aan het Lago di Mergozzo

Continental camping village is een mooie familiecamping met verschillende accommodaties. De camping is gelegen aan het mooie Lago di Mergozzo,. De rustig gelegen camping beslaat 100.000 m² en heeft een zandstrand dat langzaam afloopt in het water en is daarom ook geschikt voor kleine kinderen. Je kunt met je eigen tent of caravan komen of een appartement of stacaravan huren. Wij huurden een stacaravan. De stacaravan was prima. We zaten vrij centraal op de camping vlakbij de pizzeria, de bar, speelgelegenheid en het zwembad. Een klein stukje lopen en je was bij het strand, waar ook een bar is.

Waterpret aan het Lago di Mergozzo bij Continental camping village

Er is genoeg te beleven in en op het water. Onze meiden hebben zich enorm vermaakt aan het strand. Er is een groot opblaasbar waterpark. Je bent verplicht een zwemvest aan te doen en er is toezicht. Op onderstaande foto’s zie je onze meiden zonder zwemvest. Dat was onze eerste dag. Toen was het waterpark nog niet geopend en wisten wij de regels nog niet.

Daarnaast kun je natuurlijk lekker zwemmen, zandkastelen bouwen, visjes vangen en kun je kano’s, waterfietsen en SUPs huren. Het is er mooi, schoon en ruimte genoeg. Onze meiden hebben zich uitstekend vermaakt op dit strand en in dit meer. We hebben een waterfiets en sup gehuurd en dat was echt genieten. En daarnaast ook lekker zwemmen, op het strand spelen of met een bal spelen in het water.

Waterpret in het zwembad van Continental camping village

Blogsbyingrid Continental Camping Village

En heb je even geen zin in zwemmen of spelen aan het meer, dan kun je ook nog naar het zwembad. Een leuk zwembad met onder andere stroomversnellingen, een golfslagbad met waterglijbanen en een spray/ waterspeelpark. Er zijn ligbedjes en parasols en eigenlijk hadden wij elke keer geluk dat er ligbedjes vrij waren. Het zwembad is heerlijk om even verkoeling op te zoeken of lekker in het water te spelen.

Animatie bij Continental camping village

Continental camping village heeft een animatieteam dat voor verschillende leeftijdsgroepen leuke activiteiten organiseert. Zo zijn er sportevenementen, zijn er voorstellingen en kunnen kinderen meedoen aan voorstellingen in de arena. Er wordt geknutseld en er worden spelletjes gedaan. En onze meiden gingen bijvoorbeeld met het animatieteam waterfietsen op het meer. En super leuk vond ik dat het animatieteam op Emma’s verjaardag langskwam om haar te feliciteren en dat Emma als cadeautje een shirt van de camping kreeg.

Activiteiten in de buurt van Lago Maggiore

Wij hadden van een vakantie waar we afwisselend luieren, zwemmen of aan het strand liggen en daarnaast leuke uitstapjes doen zoals het bezoeken van leuke dorpjes, markten of het maken van een boottochtje. Rondom Lago Maggiore is her genoeg te doen.

Stresa

Stresa is echt een leuk plaatsje om naar toe te gaan. Wandelen langs het strand of de boulevard, lekker eten, grote hotels bewonderen en struinen door de kleine straatjes en eten op het pleintje in het centrum. Echt een aanrader. Vanuit Stresa kun je ook eilandhoppen. Wij bezochten twee van de Borromeïsche eilanden vanuit Stresa. Lees ook de blog: Eiland hoppen op het Lago Maggiore. En wil je lekker uiteten met een mooi uitzicht op het Lago Maggiore, rij dan eens door naar restaurant La Rampolina in Campino.

Lees ook de blog: Restaurant tip Lago Maggiore: La Rampolina

Verbania

Voor de markt gingen we naar Verbania. Ook een super leuk plaatsje. De markt is veel van hetzelfde en vooral veel kleding. Maar toch erg leuk om te bezoeken. Ook bezochten we een mooi kerkje in Verbania en lunchten we heerlijk op het terras.

Santino Beach

Santino beach is een mooi strandje vlakbij de camping op nog geen kwartier rijden. We tikten Santino beach in op google maps en inderdaad het was erg dichtbij. e auto parkeer je langs de weg en via een stenen trapje loop je zo omlaag naar het strand. Het kan niet missen. Voor alle foto’s en indrukken van dit strandje met rotsen en prachtige natuur lees je ook de blog: Santino beach – mooi strandje vlakbij Stresa (Lago Maggiore) in Noord Italië

Shoppen bij Vicolungo

Wij vinden het ook altijd leuk om lekker te gaan shoppen als we op vakantie gaan. Soms in een groot winkelcentrum of in een outlet. Op een klein uurtje van Continental camping village vind je outlet Vicolungo. Wij hebben hier heerlijk geshopt. Het was er niet zo druk dus dat was lekker shoppen. We kochten onder andere kleding en schoenen. Maar er was bijvoorbeeld ook een winkel van Lindt chocolade. Daar kochten we wel een ijsje maar geen chocolade om mee te nemen, want die zou door de warmte alleen maar smelten.

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad. Deze omgeving en camping zijn echt een aanrader. En mocht je nog op zoek zijn voor een hotel op de terugreis, denk dan eens aan het NH Hotel Heidelberg. Wij verbleven hier 1 nachtje en het was echt top. Je leest het in de blog: Hotel tip: Tussenstop onderweg naar huis vanuit Italië: NH Hotel Heidelberg

Geef een reactie