Hotel tip: Tussenstop onderweg naar huis vanuit Italië: NH Hotel Heidelberg

Blogsbyingrid NH Hotel Heidelberg

Wij zijn op vakantie geweest naar Italië aan het Lago Maggiore. Omdat het erg druk was op de weg en we in het weekend terugreden, besloten we een tussenstop te maken. Heidelberg leek ons een mooi punt om de terugreis te onderbreken en ik boekte het NH Hotel in Heidelberg voor een nachtje. En dat was een aanrader.

NH Hotel Heidelberg

Het hotel NH Heidelberg ligt in de rustige wijk Bergheim op slechts enkele minuten afstand van het historische centrum met zijn kasteel en de oude universiteit. Het hotel ligt ook dicht bij de rivier en bij een park. Wij kwamen alleen voor een overnachting en hebben verder niet veel van de omgeving gezien. Het hotel heeft 174 kamers, verdeeld over een modern gebouw en het historische deel van de voormalige brouwerij van Heidelberg. Wij hadden een vierpersoonskamer (familiekamer) in het oude gedeelte.

De kamer was super ruim en erg mooi. Ook de badkamer was mooi en we hadden zelfs een bad. De meiden vonden het helemaal geweldig. Een nadeel was dat het in het oude gedeelte van het hotel erg warm is. Er is een airco, maar omdat we er pas laat waren en pas na het avondeten naar de kamer gingen, konden we de airco toen pas aanzetten. Het was dus best een warme nacht.

Het ontbijt

De volgende ochtend gingen we ontbijten. Op de heenweg op vakantie hadden we ook een tussenstop gemaakt. Toen overnachtten we in het Hilton in Straatsburg. Nou dat was geen aanrader. We konden geen familiekamer boeken, dus boekten we twee kamers. We hadden gevraagd voor kamers naast elkaar, maar dat was niet gelukt. Gelukkig zat er maar een kamer tussen. De kamer was verder prima maar de bediening tijdens het avondeten viel tegen en het ontbijt viel heel erg tegen. Niet wat je van een Hilton verwacht. Het brood was hard, koffie en thee was er alleen in thermoskannen; de automaat was kapot. En het ontbijtbuffet was erg beperkt.

Het ontbijt in NH Heidelberg

Maar dan het ontbijt in NH Heidelberg. Dat was echt geweldig. De kinderen hebben gesmuld. Lekker brood, maar ook vers fruit, yoghurt, melk met ontbijtgranen, Engels ontbijt, pannenkoekjes en ga maar door. Ook wat betreft drinken ruim keus. Denk aan koffie en thee, maar ook water met een smaakje zoals citroen en munt, en ook vruchtendranken. De kinderen genoten van het ontbijt en alle zoetigheid en fruit. Ontbijten met pancakes, brownies en donuts. Wat wil je nog meer?

Wij boekten dit hotel last minute tijdens onze vakantie. We dachten eerst dat we wel in een keer terug zouden rijden. Het is namelijk nog geen 1.000 km. Maar het eerste stuk zijn wegen langs de meren waar je niet hard kunt rijden. De navigatie gaf aan dat we er (zonder tussenstops en file) zeker 11 uur over zouden doen. Dan nog de Gotthardtunnel waar het erg druk was. Vandaar dat we toch kozen voor een relaxtere terugreis met een tussenstop. En dit hotel was echt een aanrader.

Lees ook: Tips voor de lange autorit naar je vakantiebestemming

Geef een reactie