De TikTok Hack

TikTok; je kunt er als ouder niet meer om heen. Onze meiden hebben allebei TikTok. Ik heb het ook, maar eigenlijk alleen om mee te kunnen kijken met de meiden en vooral om te kijken naar wat ze zelf plaatsen. De meiden zijn helemaal fan. Ze maken leuke filmpjes en dansjes en ze zijn handiger in het maken van filmpjes en effecten met hun mobiel dan ik. Dit boek gaat over TikTok. En dan niet alleen over al die leuke dansjes en filmpjes, maar over wanneer je account gehackt wordt en er alleen nog maar stomme pest TikToks op worden gezet.

TikTok

TikTok is een enorme hype onder jongeren, maar ook onder kinderen op de basisschool. Met TikTok kun je korte muziekvideo’s maken en online delen. Maar ook dansjes zijn populair en zelfs het nieuws kun je volgen op TikTok. Onze meiden zijn tien en elf jaar oud. Ze hebben allebei een eigen mobiele telefoon en hebben daarop een TikTok account. Hun account is privé en regelmatig praten we even over wat ze kijken en posten op TikTok.

Lees ook: Een mobiel voor je kind

De TikTok Hack

Dit keer geen tips & trics voor TikTok, maar een spannend leesboek. Het boek gaat over Yin. Yin wil beroemd worden. Of acrobaat. En ook influencer. Ze is heel actief op TikTok. Behalve veel acrodansjes, showt ze kleren en test ze ijsjes, mascara’s en doet ze mee aan challenges. En haar TokToks krijgen steeds meer likes. Haar vriendin Nova (die zelf niet op TikTok mag) helpt haar met het maken van de TikToks, zij is daar echt een pro in. Nova is namelijk super handig met allerlei grappige trucjes, speciale effecten en filters op TikTok.

Maar dan wordt Yins account gehackt. Iemand plaatst er allemaal filmpjes op waarin haar vrienden voor gek worden gezet. En filmpjes waarin Yin zelf voor gek staat. En zelfs de mester! Wie doet zoiets? En waarom? En wat moet ze nu doen? Want die pesterige TikToks worden allemaal een hit met super veel likes, views en volgers. En haar vrienden kunnen er niet om lachen en zijn boos. Zal ze de hacker kunnen ontmaskeren?

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Zeker voor kinderen met een TikTok (of ander social media) account is het een boeiend boek. Het gaat namelijk niet alleen over social media en de leuke kanten daarvan, maar het het gaat ook over gehackt worden en online pesterijen.

Het boek heeft 83 pagina’s en is lekker vlot geschreven. Er staan geen illustraties in het boek. Wel wordt er gebruik gemaakt van de kleur oranje en staan er regelmatig oranje tekst blokjes die verwijzen naar de TikToks in de tekst, compleet van tags en hashtags. En alle polls waarover wordt gesproken, zijn die vetgedrukt. Zo leest het boek makkelijk weg.

De TikTok Hack

Waar te koop

Ook een TikTokkend kind in huis? Laat dan vooral dit boek ook eens lezen. Dit boek van uitgeverij De Witte Leeuw kost € 12,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online. ISBN: 9789493236295

Meer Tiktok? Lees ook de volgende blogs:

Word een echte TikTok ster

TikTok Traktatie

Lezen: De TikTok Challenge

Recept: TikTok Pasta

De coolste challenges voor Tik Tok

Dit is een gesponsorde, voor meer informatie, zie de disclaimer.

1 gedachte op “De TikTok Hack

  1. Pingback: Lezen: Het TikTok KampBlogsbyingrid

Geef een reactie