Lezen: De TikTok Challenge

Weer een super leuk boek voor kinderen vanaf negen jaar: De TikTok Challenge. En weer met een thema dat helemaal actueel is. Want TikTok is ook in Nederland een grote hit. Ook onze meiden hebben een TikTok account. Dus een boek over dit onderwerp vinden ze zeker weten leuk.

TikTok

Onze meiden zijn acht en tien jaar oud, hebben allebei een eigen mobiele telefoon en hebben daarop een TikTok account. Zelf heb ik ook een TikTok account, maar vooral om te kunnen kijken wat zij zoal posten. Hun account is privé en regelmatige praten we even over wat ze kijken en posten op TikTok.

Lees ook: Een mobiel voor je kind

Tegenwoordig zitten ook steeds meer juffen en meesters op TikTok. Zo ook de meester van Anne. Die heeft een heel actief en openbaar TikTok account. Regelmatig maakt hij ook na school leuke TikToks met de kinderen. Uiteraard hebben wij aan het begin van het schooljaar kunnen kiezen om toestemming te geven dat Anne in beeld mocht op zijn TikTok account. Ik vind dat wel leuk op deze manier. Zo leren ze omgaan met social media.

De TikTok Challenge

De TikTok Challenge is een ideaal boek voor alle kinderen die dol zijn op dansjes, sketches en pranks op TikTok.

Lees ook: Recept: TikTok Pasta

TikTok maken

Het boek gaat over Nova. Nova mag van haar moeder niet op TikTok. Dat vind ze erg jammer. Vooral als haar hele klas – zelfs meester Jaap – meedoet aan een grote TikTok-wedstrijd vol nieuwe challenges. Met Nova’s hulp maken ze de ene na de andere geweldige TikTok. En Nova doet ook mee. Maar wel stiekem. Met een gevonden telefoon en een geleende naam: die van haar buurjongen Dax. Haar TikToks als DaXtotheMaX zijn een groot succes. En niemand weet wie DaXtotheMaX echt is. Maar of dat zou verstandig is?

Lees ook: Het geheim van de YouTube ster

Lezen - De TikTok Challenge

Het boek is in zwart wit en heeft geen illustraties. En toch zien de pagina’s er leuk uit. Het boek heeft bijna 90 pagina’s. De hoofdstukken beginnen allemaal met een hashtag. En de hoofdstukken zijn lekker kort, slechts een paar pagina’s waardoor het boek lekker leest.

Het maken van de TikToks wordt uitgebreid beschreven en ook TikTok termen, namen van liesjes en artiesten, hashtags. Een leuk boek met een super spannend en grappig avontuur voor echte TikTok-fans.

Lees ook: Het geheim van de wifi

Waar te koop

Ook enthousiast? Dit boek € 12,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld via kinderboeken.nl of bij Bol.com. ISBN: 9789792901856

Dit is een gesponsorde post met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

5 gedachten over “Lezen: De TikTok Challenge

  1. Wat leuk om te zien. Ik heb al wel een TikTok account maar verder nog nooit wat mee gedaan haha misschien toch maar eens wat mee gaan doen.

  2. Pingback:   Blogsbyingrid  |   De coolste challenges voor Tik TokBlogsbyingrid

Geef een reactie