De grote kinderatlas

Lezen vind ik erg leuk. Maar naast leuke verhalen lezen, vind ik ook boeken waar je wat van leert erg leuk. En ik merk dat de meiden dat soms ook leuker vinden dan (weer) een verhaal. De atlas met (wereld)kaarten is natuurlijk erg interessant om te lezen. Leren over de wereld en de verschillende werelddelen en landen. Dit is dan ook een atlas speciaal voor kinderen: De grote kinderatlas van uitgeverij Deltas.

De grote kinderatlas

De wereld is zo groot en er valt zo veel te ontdekken. En dat kunnen kinderen in deze kinderatlas. Reis van de ijsberen op de Noordpool naar de pinguïns op de Zuidpool, van het koude Alaska naar de bloedhete woestijnen van Australië of de tropische regenwouden. In deze atlas komt de hele wereld aan bod. Je vindt er de nieuwste landkaarten, waarop alle landen, gebergten, zeeën, rivieren en grote steden zijn aangegeven. En door de boeiende teksten, vele foto’s en kleurrijke illustraties kom je heel veel te weten over de natuur, de dieren en de mensen in alle werelddelen.

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende symbolen in de atlas, zoals bezienswaardigheden, records, typische zaken, dieren, planten, mensen, sport, eten, avontuur en gevaar. Deze symbolen laten op de kaarten zien waar er iets interessants te ontdekken valt. En voor de echte speurneuzen staan er op enkele pagina’s leuke zoekopdrachten. Bovendien leer je hoe je een atlas moet gebruiken, hoe je de kaarten moet lezen en hoe je met behulp van de lijnschaal afstanden kunt meten. Ook krijg je een overzicht van de vlaggen van alle landen van de wereld.

de grote kinderatlas

Het boek is super interessant om te lezen. Het boek heeft bijna 60 pagina’s, is helemaal in kleur en bevat veel foto’s, kaarten en illustraties. Het boek begint met een inleiding over kaarten, werelddelen, gps en schaal. Daarna volgen de wereldkaarten en verschillende records. Daarna volgen de werelddelen en regio’s. En tenslotte de vlaggen van alle landen.

De grote kinderatlas is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar. Onze meiden ( nu acht en tien jaar) vinden de atlas heel interessant. Vooral de delen die ze herkennen. Waar ligt Nederland? Waar zijn we al eens op vakantie geweest? Van welke landen kennen we de vlaggen? Maar ook onbekende delen zoals het regenwoud en de noordpool vinden ze leuk om te zien en dingen over te ontdekken.

Lees ook: Wereldatlas met stickers

Waar te koop

Dit leerzame boek van uitgeverij Deltas kost € 16,95 en is verkrijgbaar in de boekhandel en online, bijvoorbeeld bij Bol.com. ISBN: 99789044752557.

Dit is een gesponsorde blog met affiliate links, voor meer informatie, zie de disclaimer.

6 gedachten over “De grote kinderatlas

  1. Dit lijkt me zeker een heel goed boek, leuk voor de kinderen, maar ook om samen in te kijken. Mijn jongens zijn hier ook zeker in geïnteresseerd, leuk ook, wanneer we weer weg kunnen en je met deze atlas de ‘reis’ een beetje voor kan bereiden

  2. Heel erg leuk! Eefje is hier nog net iets te jong voor, maar zelf zou ik hier ook uren in kunnen weduiken. Heerlijk 🙂

  3. ach wat leuk, zo’n soort atlas heb ik ooit aan mijn neefje gegeven, hij was er echt blij mee en van mijn zus hoorde ik dat er veel gebruik van is gemaakt

  4. Het doet me denken aan de bosatlas die we vroeger hadden op school. Ik was niet zo’n aardrijkskunde meisje, maar dat vond ik wel interessant om te lezen. Leuk deze kindervariant!

Geef een reactie